07/01/12 08:22
(http://ivo.bg/)

Бухалката на Бойко Борисов се стовари и върху неговия благодетел

Много сдържано, вероятно с цел да звучи само информативно и обективно, в заглавието си вестник „Труд“ всъщност без да иска ни разкрива истинската причина за безпрецедентния ( дори и за него) изблик на невъздържаност от страна на премиера Борисов. Заглавието е:
КОМПЕНСАЦИИ ЗА СКЪПИЯ ТОК

В информацията четем:

Най-бедните ще получат компенсации за скъпия ток. Такова обещание даде във Видин премиерът Бойко Борисов.
„Близо 300 000 са бедните хора в България, за които трябва да се помисли чрез енергийните помощи, отпускани от Министерството на труда и социалната политика, да не усетят това поскъпване на тока. Законът за зелената енергия – това е престъпен закон“, категоричен бе Бойко Борисов.
В момента тези хора вземат до 200 лева на зима за дърва и въглища за отопление.
Според Борисов увеличаването на цената на тока е заради „зеления“ закон, приет по времето на тройната коалиция.
Наричайки лидерите – бившия премиер Сергей Станишев (БСП), Ахмед Доган (ДПС) и Симеон Сакскобургготски (НДСВ), „безхаберници и мутри в политиката“, Борисов заяви, че Станишев е виновникът и да не се построи АЕЦ „Белене“. „Двуличници. И Костов (лидерът на ДСБ) с „Мариците“ зароби с 15 години държавата“, мина на друга тема премиерът.”

В неистовото си желание на всяка цена на пренасочи ефекта от токовия ценови удар другаде, Бойко Борисов стигна до „прозрението“, че Симеон Сакскобугготски е „мутра“. Така той се опитва да компенсира щетите от високото обществено напрежение, нанесени върху всяко едно домакинство и бизнеса, разтърсили всеки и всичко в България заради предстоящото рязко увеличение на разходите за електричество.

За останалите обекти на борисовия гняв не си заслужава да се коментира коментара му- тях и на майка да напсува публично по примера на културния си министър Рашидов, никой няма да се изненада. Но тъкмо Борисов да определя като мутра неговото Величество ( да, така го величаеше в свитата му), който от небитието на охранителния бизнес- по същество беше нещо като сервитьор с мускули и заплашителен поглед на побойник- попадна на държавната трапеза като царедворец, това вече наистина е нов, току що покорен връх на нахалството от страна на алпиниста от Банкя. Явно за него в това отношение няма недостижими висини на падението!

За разлика от Борисов никога не съм величаел Величеството и като телевизионен водещ по тази причина имах проблеми с управлението на НДСВ. Близо година великите Му министри практически бойкотираха предаването ми. Така че мога да с позволя лукса да се възмутя в „полза“ на Величеството без да бъда причислен към подмазвачите му.

След многократните ми публични упреци, че не уважава българската аудитория, отбягвайки преките интервюта с български журналисти, най-накрая бях удостоен с предложение да взема интервю на запис от Величеството в неговия премиерски кабинет. Пред перспективата да бъда третиран като един слугите му и записът да бъде манипулиран от тях, отказах да му отида на поклонение. Това направи Николай Бареков, който сега прилага слугинския си опит в правителствения канал ТВ 7, маскиран като частна телевизия.

Има едно старовремско военно правило, че нападението е най-добрата отбрана. То се превръща във висша форма на мъдрост, преподавана в съветските военни академии до такава степен като единствената възможност за водене на война, че командирите на Червената армия практически са посрещнали германското нападение през 1941 г. без елементарни познания по тактиката на отбраната. В случая нападението на Борисов издава само липса на отбранителни аргументи. А бруталността, с която е готов да обругае своя благодетел, би трябвало да събуди инстинктите на хората, за които отцеругателството все още не се е превърнало в политическа добродетел.

Каквито и да са били другите движещи сили зад кариерата на Борисов, все пак е факт, че тъкмо Симеон Сакскобургготски го качи на своя управленски асансьор и размаханата бухалка от страна на някогашния охранител е нагледна илюстрация на израза „пази, Боже, сляпо да прогледа“.

Очевидно амбициозният Борисов, който обича да се хвали, че винаги играе за първото място, държи на всяка цена да се докаже лично и в битката за доказване, че политиката е мръсна работа.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване