07/08/12 02:00
(http://socialevo.net/)

Очаквания и тенденции в мобилния маркетинг

Очаквания и тенденции в мобилния маркетинг

Когато погледна смартфона си, си задавам три въпроса. Първият естествено е как да го накарам да не хаби батерията толкова бързо. Вторият е за какво друго бих могъл да го използвам, освен за да чета мейли и да пиша в социалните мрежи. Третият въпрос е какво друго приложение мога да му намеря като човек от страната на бизнеса.

Последния въпрос си задават почти всички в момента, които осъзнават каква е тенденцията и имат желание да я следват, а дори и да я изпреварят. А тя е ясно преместване на маркетинг фокуса върху технологиите и особено мобилните технологии. eMarketer цитират интересни данни по този въпрос от доклада на IBM „The State of Marketing 2012″. Излиза, че маркетингът действително се мобилизира. Все повече и повече се обръща внимание на възможностите на мобилния маркетинг, но малка част от усилията са насочени към интегрирането на мобилния маркетинг към цялостните маркетинг кампании.

И ето какво предстои през следващите 12 месеца, поне в главите на интервюираните 350 маркетинг специалиста, обхванати от изследването на IBM. На първо място, те ще изпробват мобилната реклама и ще дадат мобилно лице на имейл маркетинга си. Едва след това по значение следват мобилните приложения и мобилните версии на сайтовете. Най-вероятната причина за това е, че последните две са се радвали на по-голямо внимание досега, като имейл маркетингът и рекламата изостанаха в адаптирането към мобилния екран.

По-дългосрочни са амбициите да се приложат маркетинг тактики, които се възползват от таргетирането на база локацията – нещо, което вече набира сили и е в полезрението на Facebook например.

Препоръчвам това интервю на Forbes с Yuchun Lee от IBM Industry Solutions.

Подобни статии:

  1. Тенденции в дигиталния маркетинг
  2. Още няколко интернет маркетинг тенденции за 2012
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване