07/09/12 02:00
(http://socialevo.net/)

Apple вече не е зелена компания

Apple вече не е зелена компания

Продуктите на Apple вече няма да се причисляват към категорията зелени продукти. Компанията се е отказала от EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool) сертифицираните продукти. EPEAT дава правото на даден продукт да се води невреден към природата. Оказва се, че новият Retina Display на MacBook Pro и някои други продукти няма как да се рециклират и това е причината Apple да напуснат престижната категория от продукти, които са съставени от материали, щадящи околната среда.

Apple са уведомили EPEAT, че се оттеглят от нашите регистри и няма повече да регистрират продукти в категории, даващи им зелено предимство.„, това се казва в официално изявление на EPEAT.

EPEAT няма намерението да продължава да бъде просто етикет, даващ предимство на даден бранд и продукт, а вече оттук нататък ще говорим за институция, даваща предимство на продукти, които наистина допринасят за опазването на околната среда. Силно се надяваме, че Apple ще се завърнат най-скоро време при нас и ще продължат добрите си практики.

За съжалени продуктите на Apple се произвеждат от материали, които са неизползваеми за рециклиране след края на техния живот. Когато говорим за батерията и някои от дисплеите на техните продукти, става ясно, че критериите, които са необходими да бъдат покрити, са доста далеч. Все пак EPEAT определят стандарти, които самият президент на САЩ, Барак Обама, е подписал и одобрил. Това на практика прави оттеглянето на Apple доста сериозно.

Снимка: DeviantArt

Подобни статии:

  1. Колко големи са Apple наистина?
  2. Apple плати $60 милиона за името „iPad“ в Китай
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване