07/09/12 02:00
(http://socialevo.net/)

„Искахме да да избягаме от тона на съществуващите книги“ Стефан Русев

100 маркетингови приказки

“100 маркетинг приказки” е резултат на дълга екипна работа между Димитър Николов, Поли Козарова, Стефан Русев, Тихомир Петров и Тихомир Димитров. Поредната, но в същото време единствената безплатна книга за традиционен и дигитален маркетинг с толкова обстойна информация, приложима на родния пазар, написана от български автори. Ето какво споделя Стефан Русев за проекта.

Здравей, Стефан, би ли се представил с няколко думи на читателите на SocialEvo?

На кратко казано опитвам се да съм три в едно. Маркетинг мениджър на студио за интериорен дизайн INDESIGN, маркетинг консултант и блогър. Искрено се надявам да се справям добре и с трите неща и да съм и невероятно добра комбинация.

Защо реши да се заемеш със създаването на “100 български маркетинг приказки”?

В България има много книги на чужди автори, специалисти по маркетинг, но на български такива почти няма. Има много добри родни примери за книги за интернет маркетинг, за ПР, за социалните мрежи, но основно посветени на маркетинга мисля, че са много малко.

Замислих се какво би станало, ако се обединим и направим една книга от разкази за маркетинга (които ние разказваме), които са от нашите блогове. Решихме, че ще се получи свежа, интересна и лесна за възприемане книга. Хората, които биха я прочели, ще научат полезни идеи за маркетинга и ще се вдъхновят. Искахме да избягаме от тона на съществуващите книги, т.е. да не поучаваме от позицията на много знаещи, бляскаво успели, негрешящи и даващи решения за изкачване на ВЪРХА В МАРКЕТНИГА, а просто да споделяме мисли, идеи и разсъждения, но които са реални и свързани изцяло с БГ действителността и какво може да направи един маркетолог в България. Различното при нас е, че са готини и автентични идеи, които могат да вдъхновят как да използваме маркетинга, също и да покажат какъв е неговият смисъл. Книгите за маркетинг са дебели и с труден за разбиране, с много термини език, за да се покаже колко неразбираем за обикновените хора е маркетингът, а ние искахме да го покажем от хубавата, интересна и забавна страна, без префърцунени глупости, а реално какво е, как и защо да го използваме.

Как се реализира подобен проект и какво ти коства?

Трудно и отнема доста време. Основната причина е, че всеки от нас (авторите) има друго основно занимание и работехме по книгата в свободното си време. В повечето случаи това беше до късно вечерта, а понякога и до рано сутрин.

Най-важното, за да се реализира една подобна идея, е страхотният екип. Интересното при нас беше, че и петимата не живеем в един град, дори не в една държава. Тишо Петров е в Дания, Митко Димитров в Холандия, Поли в София, Тишо Димитров в Добрич, а аз във Варна. Това разстояние също оказа влияние, но когато има желание, нещата макар и по-бавно се случват.

Стефан Русев socialevo

Тази идея се превърна в реалност благодарение на страхотния ни екип и макар често да се превръщахме във върколаци (както се изрази Поли), които не спят през нощта, искам да благодаря на всички за усилията, които положихме.

Абе, с приятели лесно се работи. Е, бира се пие още по-лесно, но първо е работата, за да ни е сладка после бирата.

Подобни статии:

  1. По-различната част от проекта „100 маркетинг приказки“
  2. Електронните книги заменят учебниците в училище
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване