07/09/12 07:39
(http://nellyo.wordpress.com/)

СРС-тата: година след скандала

Годишен доклад

на Подкомисията  за парламентарен контрол и наблюдение по чл. 34б от Закона за специалните разузнавателни средства (ЗСРС) и чл. 261б от Закона за електронните съобщения (ЗЕС)

върху  процедурите по разрешаването, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства

за периода от 20.04.2011 г. до 20.04.2012 г.

 Пълен текст на доклада

Специалните разузнавателни средства (СРС) отдавна вече не са изключителен способ за събиране на информация, който се използва, когато са изчерпани всички други способи и средства на оперативно-издирвателната дейност и разследването.

Напротив – разследващите вече го използват като конвенционален способ за събиране на информация, улеснени  от това, че действащото законодателство не осигурява необходимия баланс между нуждите на обществото от защита на лични права и свободи и борбата с престъпността.

Също толкова формален и занижен е контролът върху предоставянето на достъп до трафични данни по Закона за електронните съобщения (ЗЕС), разрешението за което се дава от председателя на районния съд по седалище на органа, който е поискал достъпа.

Асен и Комитата с гледната точка на министър-председателя по темата, видео


Публикувана на 07/09/12 07:39 http://nellyo.wordpress.com/2012/07/09/reten/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване