07/10/12 02:33
(http://socialevo.net/)

„В България Facebook е най-използваната социална мрежа“ – Пепи Владимиров

"В България Facebook е най-използваната социална мрежа" - Пепи Владимиров

Представи се с няколко думи на читателите на socialevo.

Казвам се Петър Владимиров и работя в дигитална агенция Interactive Share. Завършил съм Масови комуникации и PR в НБУ, а в момента уча магистратура Рекламен мениджмънт.

Какво виждат българските фирми в социалните мрежи?

Като един масов комуникационен канал логично българският бизнес вижда в социалните мрежи възможност за комуникация с потенциалните си клиенти и целеви групи. Разбира се, всичко е специфично спрямо бизнеса и конуникационните цели, дали става дума за B2B, или за B2C комуникация, коя е платформата (Facebook, Twitter, LinkedIn, etc.). Възможността за дирекна двупосочна комуникация с аудиторията и обратна връзка от крайния потребител е огромен плюс на социалните мрежи, който даде шанс на марките да комуникират с потребителите директно.

Какви са най-успешните практики за реклама чрез социални мрежи?

В България Facebook е най-използваната социална мрежа и рекламата на клик (CPC) във Facebook е изключително добър инструмент, когато се използва правилно. Това е изключително успешна практика, която се използва по-масово от бизнеса в България. На глобално ниво тенденцията е все повече бюджети да се инвестират за реклама във Facebook и аз лично съм се убедил от ефективността на рекламата във Facebook с отлични резултати от множество кампании. Основните плюсове са наистина големият обхват (Reach), възможността за тясно таргетиране (пол, възраст, интереси, населено място и др.), бързата оптимизация в реално време и тестване на много различни криейтиви и естествено фактът, че мрежата предлага реклама на клик (CPC).

Разкажи ни малко повече за това как YouTube трябва да се интегрира в онлайн маркетинга.

Онлайн видео съдържанието се използва постоянно по много начини в развитите интернет пазари. Според мен това се дължи на факта, че в различните комуникационни кампании адекватното присъствие на видео осигурява по-добро потребителско преживяване. Конкретно YouTube може да се използва по различни начини – от безплатния брандиран YouTube канал, който всеки може да създаде, до viral видео кампании в YouTube. Възможността за вирусно разпространяване на видео е страхотна и с добър криейтив могат да се постигнат отлични резултати. За жалост в България по мое наблюдение не се правят много успешни такива кампании, но се надявам това да се промени скоро. Възможността за използване на YouTube клип за видео реклама в Google Adwords чрез свързване на двете платформи също дава добри резултати.

Финални думи за нашите читатели.

Много здраве и онлайн успехи! 

Подобни статии:

  1. На коя социална мрежа да заложите през 2012г
  2. Twitter е най-благородната социална мрежа
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване