07/10/12 17:28
(http://greentech-bg.net/)

Двулицеви соларни панели

Соларни панели от този тип се разработват от десетилетия, но те оставаха твърде скъпи, за да се конкурират с традиционните. BSolar обаче неотдавна обяви, че са разработили двулицеви соларни панели, които произвеждат 50% повече енергия от конвенционалните панели, инсталирани вертикално.

Според компанията тези монокристални панели генерират 10-30% повече енергия на  KW инсталирана мощност и до 50% при вертикално разположение на панелите. Това означава 21-24% ефективност на соларните клетки и обща мощност от 280-325 Вата за модул с 60 клетки.

Според GigaOM, тайната на двулицевите соларни панели е в използването на бор вместо на алуминий. Според TreeHugger, BSolar са успели да понижат цената на двулицевите панели и да ги направят конкурентни поради факта, че техните соларни клетки генерират повече електричество от квадратен метър.

BSolar вече имат поръчка за панели с мощност от 730 kW за клиент в Япония, както и от няколко производители на соларни панели за влагане на техните соларни клетки.

По материали от: Clean Technica

Публикувана на 07/10/12 17:28 http://feedproxy.google.com/~r/Greentech-bg/~3/OaCUWsCLPCY/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване