07/13/12 22:41
(http://desnite.eu/)

Машината на схемите

Човек не избира, на коя дата се ражда, но съдбата някой път такава карма му набутва, че после няма спасение. Аз, например, роден на св.св. Кирил и Методий, цял живот съм някакъв вид даскал и списувател. Има и по-тежки случаи, обаче.

Цялата карма на ГЕРБ произлиза от това, че спечели изборите от 2009 година в деня, в който МВР празнува себе си. Предвождана от пожарникар и милиционер, разпределили ключовите постове в партията сред завършилите училището в Симеоново, победилата партия веднага хлътна в милиционерщина.

Отначало просветените хора добродушно им се присмиваха, но общо взето ги подкрепяха. Защото милиционерите даваха по-големи надежди за нормалност, отколкото партийните феодали от тройната коалиция. А после се оказа, че разлика между едните и другите комай няма, а ако има – не е ясно, в чия полза е.

"Възстановяване и гарантиране на справедливостта в обществото" беше посланието, с което ГЕРБ спечели изборите. И съвсем естествено, че ги спечели – поне десет години преди това партиите бягаха от темата за справедливостта, като дявол от тамян. А както е писал преди 1 500 години св. Августин Блажени: „Ако в една държава няма справедливост, тя по нищо не се отличава от шайка въоръжени разбойници”.
 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване