07/17/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Turkcell с услуга за NFC пазаруване от вкъщи

Често проявявам нездрав интерес по отношение на новите технологии. NFC (Near-field communication) е най-горещото нещо, което ме вълнува напоследък. Технологията има толкова много приложения, че нямам търпение да стане по-популярна. Всъщност единият от начините да направиш нещо популярно е да го връчиш на хората и да им покажеш предимствата му. Нещо, което Sony правят по отношение на NFC (готина статия, Ники!). Turkcell също са се заели сериозно с тази задача. Между другото, те са новатори и ще се радвам, ако дойдат и внесат малко ентусиазъм в България.

Та, Turkcell предлагат свой мобилен телефон, разработен специално от ZTE, който идва с NFC чип. Телефонът върви заедно с магнитен стикер – от онези, които се залепят за хладилниците, но с екстра NFC. И когато телефонът се доближи до NFC стикера, се зарежда приложение за пазаруване. С него клиентите на Turkcell могат да си поръчат храна, вода и други неща от партньорите в програмата. През приложението се избира адресът за доставка, както и методът за плащане.

И въпреки че засега NFC плащанията няма да огреят метрото в Лондон за Олимпийските игри, защото били с една идея по-бавни, отколкото безконтактните Oyster карти, нищо чудно при нас да проработи.

NFC!

Подобни статии:

  1. QR пазаруване по спирките
  2. NFC, мобилни плащания и геолокация
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване