07/22/12 08:06
(http://socialevo.net/)

Вече има удобен инструмент за бизнеси с много обекти във foursquare – Fourscan

В повечето случаи на foursquare гледаме от потребителска гледна точка. С близо 1 000 000 регистрирани бизнеса и нововъведенията обаче foursquare все повече се отличава като платформа за привличане на клиенти. От тази гледна точка социалната мрежа е начин компаниите да се поставят върху картата пред феновете на новите технологии, които в много случаи са основните им целеви клиенти.

И сега си представи следния примерен казус. Управляваш 50 обекта във foursquare. В тях над 5 000 пъти са се чекирали около 500 уникални потребителя. Как разбираш какво са казали за теб и твоя бизнес във foursquare? Отговорът е лесен – трудно. Трудно е, защото обектите са твърде много, за да ги обхождаш постоянно, а foursquare все още не предлага инструмент, който да хвърля поглед върху всички обекти наведнъж. В същото време обаче тези коментари се виждат от всички нови посетители на твоите обекти във foursquare. Затова за мен например е важно да поддържам диалог и ако някой е останал недоволен от нещо, искам да имам възможност да се свържа с него и да изясним повода, за да вземем мерки. Ако пък е написал нещо хубаво, да му благодаря.

Така попаднах на Fourscan. Това уеб приложение е удучващо просто и работи отлично. В него добавяш всички обекти, които управляваш, само с един бутон. След няколко минути в контролното табло се зареждат всички коментари, оставени под тях. За всеки един коментар имаш контактите на потребителя, който го е написал, така че можеш да се свържеш с него по всяко време или чрез Facebook, или чрез Twitter (в случай че е свързал профила си с Facebook и Twitter, разбира се, което е по-скоро правило, отколкото изключение). За съжаление foursquare все още не дават възможност за бизнес диалог в самата социална мрежа. Ето как би изглеждало твоето контролно табло:

Ето как изглежда моето контролно табло

Коментарите или препоръките (т.нар. “Tips” на езика на foursquare) са съпроводени от линк към съответния обект във foursquare. Името на потребителя е активен линк към неговия профил. Отдолу са и иконките на Facebook и Twitter, в случай че искаш да влезеш в контакт с някого от потребителите. Има и бутон за докладване – ако го натиснеш, се изстрелва прозорец за връзка с @4sqSupport в Twitter с автоматичен текст за докладване на коментара като спам. Въпрос на време е (обичайно в рамките на два до три дни) foursquare да реагират и да премахнат нежеланите коментари.

Fourscan е чудесен малък инструмент с голям потенциал! Единият от разработчиците, Виктор, се свърза с мен по повод на малък проблем в началото. Оправиха го за нула време и ми писаха, за да пробвам отново. В разговора открихме и други възможности за подобрение, които вече са част от Fourscan. Междувременно работят по много интересни благинки, които се очакват съвсем скоро. Виж това:

Утре ще прочетете и интервю с Виктор, младия предприемач от Франция, който заедно със свой приятел и колега работи върху Fourscan. Лично им пожелавам много бъдещи успехи и много потребители! А защо не и придобиване от страна на foursquare! Защото Fourscan е наистина ценен в това, което прави, и досега негов аналог не съм срещал. А аз като потребител с много обекти във foursquare имам нужда от нещо точно такова.

Снимка: Fourscan

Подобни статии:

  1. Собствениците на обекти във foursquare вече с по-силни правомощия
  2. Foursquare с компромисно решение за редактирането на придобити обекти
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване