07/23/12 02:00
(http://socialevo.net/)

Забраняват тотално конвертирането на видео от YouTube

Забраняват тотално конвертирането на видео от YouTube

Стана ясно, че ще бъдат ограничени всички сайтове, които спомагат за свалянето на музикално и видео съдържание от YouTube. След като от Google започнаха масово ограничение на всички източници, които дават възможност на потребителите да свалят съдържание от най-популярната видео социална мрежа, то RIAA задължи и cNet да свали своята услуга Download.com. Поради тази причина, разбира се, негативните мнения от онлайн потребители не закъсняха и засипаха дейците на този акт.

Ограниченията, които се налагат на потребители и сайтове, използващи програми за сваляне на музикално съдържание от YouTube, биват наложени поради причини, засягащи авторски права. Изпълнителите все по-често се оплакват, че има хора, които злоупотребяват с тези програми и сайтове, а това води до големи загуби за тях и продуцентите им. Една от най-популярните възможности за сваляне на музика от YouTube, RipTunes, ще бъде ограничена и няма да дава възможност за прехвърляне на видео към MP3 и съответно към iTunes.

Официалното становище на Google е, че програмите, които превръщат видео съдържанието в MP3 файлове, са в разрез със запазените права на изпълнители и продуценти. От компанията искат да наложат ограничения и да спрат пиратството, което се облагодетелства от тази опция. Все пак всеки, който би желал да продължи да използва подобен тип услуги, може да намери това, което търси в Softpedia, като от Google казват, че просто няма да допускат нови софтуери да се появяват там.

Снимка: YouTube

Подобни статии:

  1. Гледайте YouTube в Google+ Hangouts
  2. Малка промяна за YouTube, голяма крачка за Google+
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване