07/26/12 02:03
(http://socialevo.net/)

Как ще бъдат спечелени изборите в САЩ?

Как ще бъдат спечелени изборите в САЩ?Имаше време, когато победата в избори се решаваше от гледането на един екран - телевизионният. Но това време е минало и почти забравено. Информацията за политическите кампании, които могат да променят нагласата на избирателите, вече не идват само от едно място. Ползват се и другите видове дигитални екрани. Това са мобилните устройства, таблети и персонални компютри.

Промяната в дигиталните технологии доведе и до промяна в начина, по който посланието на политиците достига до избирателите. Основните фактори за тази промяна в комуникациите се дължат на продължаващият бум в ръстежа на интернет, небивалото разпространение на социалните медии, както и напористото навлизане на мобилните устройства, смартфони и таблети.

Всичко това води до промяна в начина, по който политиците достигат до своите избиратели, и каналите, които ползват за комуникация. А от Google правилно подчертават, че познаването на детайлите и каналите за комуникация е важно за желаещите да спечелят предстоящите избори в САЩ, американски политици, а и не само те.

Според официалния блог на Google победата на изборите в САЩ вече зависи от 4 екрана, а не само от един. Това са екраните, които всички гледат, там е посланието - разликата е само в динамиката и съотношението.

А фактите, които говорят красноречиво за това са :

  • Над 80% от избирателите са онлайн;
  • 83% от притежателите на мобилни телефони са регистрирани избиратели;
  • през ноември 1 от 3 потенциални избиратели съобщава, че не е гледал телевизия през последната седмица;
  • Избирателите прекарват повече медийно време на техните мобилни устройства, отколкото в разглеждането на вестници и списания (взети заедно).

За всичко това те са създали и много интересна инфографика :

Four Screens to Victory
Да не забравяме, че изборите са и време за привличане на онлайн рекламодатели, а от Google определено не са забравили за това. За предстоящите избори в САЩ от Google беше създаден още миналата година и специален сайт, който да дава съвети относно това до колко ефективни са тези четири екрана /канала/ за реклама. Интересен сайт, който можете да разгледате тук: Four Screen to Victory

Надявам се, че всичко това би ви било интересно и полезно. Вие как мислите? Дали е така и у нас?

Снимки: Google

Подобни статии:

  1. Крис Георгиев: този път повярвахме, че онлайн медиите могат да бъдат полезни
  2. Можете да ползвате Google Chat с всички, които са във вашите Google+ circles
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване