07/28/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Защо вече не можем да използваме Twitter, за да намерим приятели в Instagram?

Когато за първи път пуснах Instagram, лесно открих как да си намеря приятели. Това е важно за всяка социална мрежа, която иска да ни задържи за по-дълго време. Благодарение на интеграцията на Instagram с Facebook и Twitter разбрах, че доста от приятелите ми в тези социални мрежи са, освен всичко друго, и талантливи творци. Вярно, немалко доказаха, че телефонът им пречи не само в писането, но и в снимането, но това е друга тема.

Защо вече не можем да използваме Twitter, за да намерим приятели в Instagram?Интересното е нещо друго. В Instagram съм намерил много повече приятели чрез Twitter, отколкото чрез Facebook. И когато днес разбрах, че функцията “Invite Twitter Friends” вече не работи, се зачудих защо. Натиснах бутона “Learn more”, но bitly казаха, че линкът е счупен и не могат да ми помогнат.

The Next Web са поискали жокер от Twitter, но са получили единствено очакваното PR-произведение – Twitter разбирали колко важна е възможността да добавим като приятели хората, които следвате при тях, и потвърждат, че тя вече не е достъпна в Instagram. Въпросът е защо…

На фона на новината, че Instagram са привлекли 80 000 000 потребители, това може да е форма на завист, особено предвид струващата $1 милиард любов на Facebook към Instagram. Но това би било глупаво. Все пак социалните мрежи дължат развитието и успехите си именно на симбиозата помежду си. Вижте foursquare например.

Вероятно няма смисъл да търсим причината и в честите проблеми на Twitter напоследък. Последния обясниха с неудобно стечение на обстоятелствата, засягащо инфраструктурата им. Да, ръстът на потребителите на Instagram е голям, но не чак толкова, че да е причина twitter.com понякога да отказва да зареди. Ако пък точно това бе причината, съм сигурен, че можеха да измислят и по-добро решение.

Всъщност снимките, които правим с Instagram, все още можем да споделяме с Twitter. Точно както вече в LinkedIn можем да споделяме неща в Twitter, но не и обратно. Остава да си мислим, че Twitter все повече започват да ценят информацията, която са събрали за своите потребители, и не са склонни да я дават просто така. Остава въпросът доколко тази стратегия ще доведе до добри резултати.

Подобни статии:

  1. Instagram вече с над 50 милиона потребители
  2. Вече има Instagram и за Android
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване