08/04/12 06:00
(http://socialevo.net/)

Измерима ли е социалната ангажираност във Facebook и Twitter?

Измерима ли е социалната ангажираност във Facebook и Twitter?

Социална ангажираност (Social engagement), има ли такова чудо?  Измерима ли е социалната ангажираност във Facebook, Twitter или Google+? Според данните на Socialbakers да, има, и е реална метрика. От доста време насам тече дискусия дали резултатите в социалните медии са измерими. Дали може да се измери социалната ангажираност на феновете на дадена марка във Facebook, Twitter или Google+.  Инфографиката, която поместваме, дава положителен отговор на този въпрос. Да, социалната ангажираност е измерима и е реална метрика, която може да е полезна на компаниите да достигнат до своите фенове.

Не само това, в социалните медии, във Facebook и Twitter имA ROI и той е измерим.

А в случай че не сте чули и разбрали, средните нива на ангажираност за съобщения в социалните медии варират от 0,01 до 1%. Не, не е само при вас, и големите марки се борят за взаимодействие и ангажираност и хич не им е лесно. Ако разгледаме тези големи играчи с огромни бюджети, опит и ресурси, ще можем да си направим и изводите за нас самите. За това как да поддържаме, а дори и да увеличим нивата на ангажираност в нашите общности. Ценно, нали? Нали точно затова сме всички ние в социалните мрежи? 

От Socialbakers също така дават и много добри съвети как да се измерва и да се увеличи взаимодействието на брандовете с техните фенове. Дадени са и описания на някои от най-важните метрики.

A eто и самата инфографика, създадена от Marketing Pilgrim на база резултати от Socialbakers:

Инфографика създадена от Marketing Pilgrim

Подобни статии:

  1. Дали брандовете нарастват по бързо в Google+, отколкото в Twitter
  2. Как да измерим социалната ефективност на нашия сайт
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване