08/05/12 10:00
(http://greentech-bg.net/)

Greentech-bg днес става на 5 години!

На 5 август 2007 г. тук излезе първата статия на Ангел Кафазов – основателят на Българския сайт за зелени технологии.

Днес имаме зад гърба си вече 1054 статии. Но нашето кредо остава същото:

„Основната ни цел е да популяризираме технологии, които допринасят за опазването на околната среда и повишават качеството на живот. Искаме да информираме българските граждани по важни въпроси като възобновими източници на енергия, транспорт, околна среда, като представяме технологии, които ще помогнат за решаването на тези проблеми.

Ние вярваме, че съществуват достатъчно евтини, възобновими и чисти източници на енергия, които ако се комерсиализират и внедрят в ежедневието, могат да ни направят независими от ядрена енергия, вълища, петрол и др. Убедени сме, че причината това да не е станало досега, е липсата на информираност на обществото, както и на нежеланието да се търсят решения по въпроса. Надяваме се, че чрез тази страница ще достигнем до максимален брой от хора, които желаят да спасят природата и направят търсенето на решения обществен приоритет.“

Във времето към екипа се присъедини Венцислав Огнянов, великолепен фотограф и дизайнер, който освен за нас, е създал постери за Зелени Балкани и ЗаДаОстанеПрирода. Като автори се присъединиха Дамян Димитров, Георги Семерджиев,Златко Попов, Ернесто Стефанов, Георги Марков, Николай Георгиев, Даниел Костов, Росен Русев, Станимир Станев.

Най-четеният пост за тези пет години остава „Как да си направим сами“.
Имаме 950 фена на страницата ни във Facebook, 694 последователи в Twitter и 877 RSS абонати.

Продължаваме да подкрепяме свободното разпространение на информация в интернет пространството и да работим под Creative Commons Attribution.

Благодарим на всички блогове и сайтове, които споделят или агрегират създаваното от нас съдържание, дори и на тези, които не спазват етикета и не посочват източника.

Благодарим от сърце на всички читатели и коментиращи (особено на доц. Тончев!), които дават смисъл на нашия труд! Ще продължаваме да пишем с вярата, че всички можем да помогнем за това да оставим на децата си нашия единствен дом – Земята – по-чист и по-безопасен, пълен с естествена красота и хармония!

Публикувана на 08/05/12 10:00 http://feedproxy.google.com/~r/Greentech-bg/~3/mrAG529qPDA/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване