08/05/12 11:19
(http://www.azcheta.com/)

Дигиталните издания достигнаха една пета от оборота на Simon & Schuster

Ръстът при продажбите на електронни книги за второто тримесечие на годината на Simon & Schuster е 44%, съобщават от издателския гигант в информация до медиите, цитирана от Digital Book World. С тези резултати дигиталните издания вече заемат 21% от всички приходи от издателска дейност на компанията от началото на годината.

Общите продажби на Simon & Schuster за второто тримесечие на 2012 г. са се увеличили с 3% в сравнение със същия период на миналата година до $189 мил. благодарение именно на електронните книги. Този резултат би могъл да бъде значително по-висок, ако компанията не отчиташе и спад на продажбите на хартиени издания, посочват експерти. Проблеми в следващите месеци могат да донесат и задаващите се съдебни дела срещу компанията, която е част от т.нар. група “Price-Fix 6”, съдена за манипулиране на цените на е-книгите.

Според съобщението на издателството ключовите заглавия в каталога им от началото на годината са 'The Wind Through the Keyhole' ("Вятър през ключалката") на Стивън Кинг и 'Cowards' ("Страхливци") на Глен Бек.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване