08/05/12 09:14
(http://www.azcheta.com/)

"Кръчмата на Калахан" - безспорният възроден бестселър за юли

Едва ли има смисъл да оставяме за края на статията името на тазмесечния ни победител в класацията за бестселър на „Книга за теб” за месец юли – „Кръчмата на Калахан” на Спайдър Робинсън помете всички други заглавия, възкръсвайки от забвението, в което беше попаднала в последните години. И това са думи на нашите приятели от щанда на „Дамян Яков” на борсата, не наши.

Горди сме, че успяхме да събудим за нов живот тази великолепна книга и да почувстваме радостта от това, че споделяте нашата книжна страст. Всъщност в момента „Кръчмата на Калахан” успя да поведе дори в годишната ни класация, надминавайки с няколко бройки бутаните напред от холивудски екранизации промоционални трилогии „Милениум” на Стиг Ларшон и „Игрите на глада” на Сюзан Колинс.

След като през юни „коженоподвързаното" фентъзи „Пътят на кралете” на Брандън Сандерсън оглави класацията ни с възможността за предварителна поръчка след ревюто в Книголандия, през юли той трябваше да се задоволи с второто място в нашата класация. Но пред „тайфуна Робинсън” това беше неизбежно. Съвсем близо до него се позиционира редовният участник в месечните ни класации – великолепният „Шантарам” на Грегъри Дейвид Робъртс, страстта към който Христо разпространи дори и в Италия (заедно с непреходната му любов към „Сянката на вятъра” на Карлос Руис Сафон, естествено).

Поредната възможност за предварителна поръчка отново разбуди вашият интерес и позиционира „Без токчета” на Франческа Ланчини сред най-поръчваните заглавия за месеца. Непостредствено около нея се навърташе и един от най-добрите млади наши автори – Мирослав Пенков и страхотния му сборник „На Изток от Запада”.

Юли месец изненадващо бе най-силният досега през годината и сме изключително щастливи от този факт, а август започва също много силно с куп поръчки още в първите му три-четири дни. Благодарим ви, че избирате нас и нашата селекция на най-добрите нови и по-стари, но златни заглавия.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване