08/09/12 03:00
(http://socialevo.net/)

iPad с над 70% от пазара на таблети в Китай

ipad Китай 70 процента

Една от водещите световни компании, Apple, успя да наложи тотална хегемония на един от най-големите и може би най-динамично развиващите се пазари, а именно Китай. Компанията от Силициевата долина заема над 70% дял от пазара на таблети в страната и това става благодарение на iPad. Ако трябва да сме точни, делът е 72.6%.

Само за първото четеримесечие Apple са успели да спечелят 20% пазарен дял, което ги е направило пълен лидер сред таблетите в безспорно най-атрактивния пазар в света. След американската компания се нареждат Lenovo с едва 8.2%, което наистина прави хегемонията на компанията на Стийв Джобс тотална. Samsung може да се похвали с третото място с малките 3.2%. Новината обаче не е изненадваща, тъй като според последните статистически данни iPad държи около 60% от световния пазар на таблети.

Подобни цифри и твърдения наистина звучат доста стряскащо, когато говорим за конкуренция сред производителите. Все пак става ясно, че потребителите предпочитат да се доверят на създателите на това устройство, а цената не е водещ фактор. Очаква се обаче в близко бъдеще по-чувствителните потребители откъм бюджет да прибегнат към брандове като Lenovo и Samsung, а оттам да се покачи съответно и техният пазарен дял.

Снимка: Apple

Подобни статии:

  1. 8″ iPad, или войната на пазара за таблети става все по-гореща
  2. Apple плати $60 милиона за името „iPad“ в Китай
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване