08/09/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Microsoft с функция „Do Not Track“ при Windows 8

Microsoft с функция "Do Not Track" при Windows 8

Microsoft обявиха официално, че новият Windows 8 ще идва с опция „Do Not Track“ , или таква, която позволява на потребителите да поставят ограничения върху своята операционна система. Това, разбира се, засяга основно Internet Explorer 10, а потребителите ще имат възможността да активират функционалността при самото стартиране на браузъра за първи път. По този начин те ще бъдат предупреждавани за възможността да не бъдат проследявани и да бъде събирана лична информация от самото начало.

Всеки, който ще използва Internet Explorer 10, ще може да направи така, че рекламисти, сайтове, аналитически програми и прочие да не получават негова лична информация, касаеща историята на браузъра. По този начин всички браузъри, които се използват на този етап – Internet Explorer, Chrome, Safari, Mozilla и Opera – вече ще могат да предлагат DNT функцията. Така Microsoft се отмятат от решението си до този момент да не предлагат DNT опции на потребителите, използващи IE 10. 

Новата опция ще бъде управлявана от Express Settings в Windows 8. Решението да поставят DNT функция ще даде на Microsoft спокойствие и ще ги предпази от множество сериозни атаки. От компанията трябва да са спокойни, защото по-голямата част от потребителите най-вероятно няма да се възползват от опцията да не са следени браузърите им, а тези, които до този момент са го правили, ще я намерят така или иначе.

Снимка: Windows

Подобни статии:

  1. Mozilla нападат Microsoft заради Windows 8
  2. Microsoft планира пускането на Windows 8 през октомври
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване