08/13/12 08:51
(http://socialevo.net/)

Да направиш пари от Twitter

Пари от Twitter

Въпреки, че до скоро Twitter нямаше ясен бизнес модел, това не пречи на някой от потребителите му да реализират добри печалби от своите профили в тази социална мрежа.
Един 18 годишен младеж на име Джон Кинг успява да реализира печалба от 35,000 долара за по малко от четири месеца.

Бизнес модел

Кинг управлява шест пародийни акаунта с около 376 000 долара. Всяка вечер младежа прекарва около 2 часа за да подготви съдържание за своите акаунти. Това което включва в тях са ново съдържание, рециклирани шеги и разбира се, някой стари и интересни туита.

След като създаде съдържанието, Кинг включва в него и някой спонсорски съобщения с афилиейт линкове. По този начин той успява да генерира така желаните приходи.

За съжаление, в България, едва ли можем да генерираме подобен обем приходи, но със сигурност можем да се възползваме от следващите пет съвета предоставени от Кинг за сайта DailyDot, в които съм добавил и  някой неща които важат за България.

1. Вижте какъв е водещият тренд в момента.

Лесно е да научите какъв е водещият тренд в момента за целият Twitter. За щастие в България също се появяват отделни интересни трендове. Ако следите достатъчно от близо Twitter и не разчитате само на автоматично публикуване, то много лесно може да се включите с подходящо съдържание към водещ в момента хаштаг. Последният който предизвика голям успех беше #SiromahoFakts, но от време на време се появяват и други като #BGOlympics свързани с актуално събитие и радващи се на голяма популярност.  А и защо не опитате и вие да създадете такъв тренд?

2. Открийте своят глас

Открийте как ви възприемат хората и вижте кои са нещата които предизвикат вълнение и се ретуитват. Бъдете оригинални и публикувате полезно съдържание. Пишете само за неща които ви интересуват! Не се опитвайте да публикувате за теми които не разбирате дори и да са тренд – така само ще се дискредитирате.

3. Грабнете вниманието на хората

Знаете ли какво е “shoutout” в Twitter? До скоро и аз не знаех. Оказва се, че има възможност да купите споменаване или ретуит от някой от големите акаунти в Twitter. Обикновено това струва между 50 и 70 долара, в зависимост от ретуитващият акаунт.
Може да се възползвате от тази оферта, за да достигнете до нови потребители.

Друг важен момент е часът на публикуване. В САЩ най-удачното време е между 11 и 13 часа. Моят опит в България обаче показва, че тук най-удачното време е между 10 и 11 а след това между 14 и 16 часа. Обяснението е, че обикновено по това време хората които са на работа са прегледали сутрешната си поща и имат нужда от минута почивка и преглеждат своите акаунти. А интервала в ранният следобед е така нареченият от мен “час на мамите”. По това време бебетата са нахранени и сложени да спят и майките получават своето “лично време”.

Разбира се, трябва да следите дали няма и някакво водещо събитие и да се възползвате максимално от активността покрай него.

4. Уважавайте потребителите си и гледайте на вашият акаунт като “работа на пълно работно време”

Не може да си позволите да си вземете почивка. Трябва всекидневно да публикувате, в противен случай потребителите много бързо ще ви забравят! От този съвет най-вече трябва да се възползват брандовете в България, които доста често забравят своите акаунти и публикуват само рекламни съобщения. За тях особено силно важи следващият съвет!

5. Не бъдете алчни

Не може да публикувате само рекламни съобщения. Ако разчитате на вашият акаунт да ви генерира афйлиейт приходи, то начинът за това е да споделяте наистина добри оферти, а не постоянно да заливате вашите фолъри с реклами. Съотношението на рекламни съобщения спрямо останалото съдържание трябва да е най-малко 1:30 а още по добре 1:50! Това важи в пълна сила и за корпоративните акаунти. Все пак това е социална мрежа, бъдете социални, не споделяйте само корпоративни новини, нови оферти а се опитайте да разговаряте с вашите потребители! Ако разберете повече за тях, за това защо подкрепят дадена кауза, решите им даден проблем или просто се позабавлявате с тях, по някога дори на гърба на собственият си бранд, е много по вероятно да спечелите още един последовател или клиент – адвокат.

И накрая, едва ли ще може да реализирате подобен приход разчитайки на българската аудитория, но горните съвети биха ви помогнали да поддържате един атрактивен акаунт. А и защо някой от вас да не се опита да направи нещо подобно, насочено към англо- говорящият пазар?

Снимка:  Tax Credits

Подобни статии:

  1. Тоалетна хартия от Facebook и Twitter #петъчно
  2. Излезна първият Twitter Tanspаrancy доклад
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване