08/16/12 02:00
(http://socialevo.net/)

Netflix навлиза в Европа

Netflix навлиза в Европа

Една от най-популярните филмови и телевизионни платформи в света, Netflix, има намерението да започне своята експанзия именно на Стария континент. От Netflix анонсираха, че до края на 2012 г. ще отворят свои офиси в Норвегия, Дания, Швеция и Финландия. На практика това е доста голямо разширение в цели четири държави, но единствено в северната част на Европа.

Потребителите на Netflix наброяват вече 27 милиона, а пазари като гореспоменатите ще предоставят на платформата много нови клиенти и то със високи доходи. Подобни услуги са доста добре приети в скандинавските държави, което прави пазара там още по-апетитен. Едни от най-заможните европейци населяват тези географски ширини, а това е още една предпоставка.

Друга причина за експанзията на Netflix в държави като Дания и Швеция са иновациите, които идват от този край на Европа. Не само университетите, а и училищата на тези територии обръщат основно внимание на иновационни решения. Не напразно един от най-силно развитите стартъпи, SoundCloud, има своите дълбоки корени в Стокхолм, Швеция. Да не забравяме и Spotify.

Снимка: Netflix

Подобни статии:

  1. Facebook падна в Европа
  2. Къде е най-бързият интернет в света
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване