08/17/12 01:30
(http://socialevo.net/)

Свалете най-новата версия 3.0 на Instagram, има защо

Свалете най-новата версия 3.0 на Instagram, има защоInstagram днес обяви пускането на най-новата си трета версия на своето популярно мобилно приложение за споделяне на снимки. Новата версия на Instagram ни радва с куп нови подобрения за любителите на споделяне на снимки от умните мобилни устройства.

Най-значимото нововъведение е въвеждането на „Photo Map“ – възможността за гео-тагване на снимки от потребителите. Веднага след качването на новата версия и влизането в Instagram ви посреща подканване да разгледате „Photo Map“ – картата, на която можете да качите своите снимки.

В новата версия можете да изберете снимки, например от Cacao Beach, и приложението ги групира заедно и качва с маркер на картата. Полезно, нали? Можете да изберете кои снимки да качите, но имайте предвид, че първоначално се маркират всички снимки, които са на вашето мобилно устройство, в случая на моя iPhone, и вие трябва да отметнете кои не искате да попаднат върху публичната карта. Вероятно имате снимки от места, чиято местоположение не бихте искали да споделяте, нали? Така че подходете внимателно, за да не съжалявате след това.

Иначе новата версия е пълна с нови и по-добри неща. Много по-бърза е, 10 пъти поне. Освен новата възможност за гео-тагване на снимки има нов изглед на профилите, Explorer менюто е ново, нови са хаштаг страниците и страници за локация. „Photo Map“ ви позволява да показвате своите снимки на фона на карта, а също така да видите снимките на другите, стига те да са разрешили това. Списъкът с нови неща е доста дълъг и ви предлагам, ако се интересувате, да разгледате информацията в блога на Instagram.

Всичко това издава намерението на екипа да наложи Instagram като „приложението“ за качване на мобилни снимки. И не само това, а да ви помогне да качите снимки и историите зад тях, да запечатате най-интересните моменти, да ги развиете като тема, да ги поставите върху картата и да ги споделите с приятели, т.е. прави се всичко възможно да ви улеснят в създаването на един Photo Timeline. Звучи познато, нали, аналогично на Facebook Timeline? Е, как няма да звучи, та нали новият собственик, въпреки че не са приключили формалностите по окончателното придобиване, не някой друг, а Facebook.

Всички това говори за нещо много важно. Неслучайно в момента Instagram е една от най-популярните социални мрежи. Да, социални мрежи, нищо че е мобилно приложение. Потребителите на услугата растат главозамайващо с всеки изминал ден. Всяка секунда се качват стотици снимки от цял свят, което прави над 4 милиарда снимки общо досега. Тука нещо става, ще кажете – еми да. При тази популярност на приложението Instagram започва да застрашава другите социалки. Facebook e собственик на Instagram, така че логично е най-застрашен да е не друг, а Twitter. Да, Twitter, мястото, където се поддържа постоянна и в повечето случаи смислена комуникация между потребителите в реално време. Да, вярно, Twitter e много по-голям и по-напреднал в своето развитие, но… Младите хора харесват Instagram, защото им дава възможност да изразят себе си по нов и уникален начин, чрез снимки, качени на момента, креативни, гео-тагнати, тематични. Даващи възможност за прост израз дори без думи, но носещи послание, визуално, автентично и непреходно.

В тази връзка е важно да се отбележи, че големите компании също следят с интерес развитието на Instagram. Всъщност според Simply Measured 40% от компаниите, които попадат в Interbrand 100, вече имат присъствие в Instagram. Това не е случайно. Всички знаят, че рано или късно тази аудитория, пардон, тази общност, ще е подходяща за реклама. Спонсорирани снимки? Защо не? Има и други варианти. Важното е, че има интерес и че всички са доволни. Следващата стъпка за Instagram е в развитието на печеливш бизнес модел. Имат платформа, на която да стъпят – Facebook – сега да видим как ще си изиграят козовете.

Новата версия е много добра и ако все още не сте я свалили, можете да го направите тук. Ето и видео представяне на новите неща:

 

Подобни статии:

  1. Защо вече не можем да използваме Twitter, за да намерим приятели в Instagram?
  2. Добри новини за потребителите на Android – идва Instagram
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване