08/18/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Дойде ли времето на mCommerce?

Дойде ли времето на mCommerce?Мобилните плащания, или по-известни като „mCommerce“, са обект по-скоро на изследвания и разговори през последните години, отколкото на действия. Именно с това се различават от електронната търговия (eCommerce) – последните се развиват, докато при първите си остана само говореното. Всеки от нас смяташе, че мобилните плащания са следващото „голямо нещо“ и изхождайки от факта, че на пазара има наистина голям брой мобилни доставчици, цените за тези услуги биха били ниски. Но защо не се получи до момента? Може би някои от бариерите бяха неизвестни въпроси, свързани със сигурността, а може би защото потребителите до този момент са чакали тази активност да бъде от страна на търговците на дребно, те да бъдат водещите в това начинание.

Сега, днес, през 2012 година, „mCommerce“ не е мираж. Броят на закупените и използвани смартфони расте ежедневно. Хората вече се научиха да търсят и да се опитват да правят покупки през мобилните си телефони (доказателство са стотиците приложения на електронни магазини в Google Play и App Store).

На 07 август 2012 г. Drum оповестява следните прогнозни резултати от едно изследване на гиганта PayPal: нарастването на броя потребители на смартфони ще продължи с 42% всяка година до 2016 г., когато пазарът на мобилни услуги ще е в размер на 2.5 млрд. британски лири. Също така в доклада на ABI Research (включен в The Paypers) се твърди, че през 2017 г. приходите от мобилната търговия ще представляват 25% от общите приходи в електронната търговия.

Запознавайки се и с други и тези пазарни изследвания и като имаме предвид разработването на нови устройства и софтуери за електронна търговия, можем съвсем безопасно да предположим, че мобилната търговия ще бъде силно интегрирана в обществото ни.

И аз като автора на тази наистина интересна и предизвикателна статия Siobhan смятам, че мобилната търговия ще навлезе в ежедневието така, както и електронната търговия преди години. Даже мога да се обзаложа, че това ще стане по-бързо и по-ефикасно, именно защото потребителите вече свикнаха с онлайн пазаруването, а то от своя страна пое негативите на първоначалния стрес заради несигурността, липсата на физическата стока и комуникацията лице в лице. Да, за мобилната търговия остана само едно – потребителят да натисне бутона. Толкова е лесно! …или ще бъде.

Снимка: Siobhan

Подобни статии:

  1. Как да управляваме времето си в социалните мрежи
  2. Къде прекарват времето си онлайн потребителите
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване