08/18/12 12:32
(http://www.azcheta.com/)

На кого принадлежат авторските права върху класиците? (анкета)

От няколко часа една от най-споделяните и коментирани снимки е скрийншот от страницата за Елин Пелин в "Българска виртуална библиотека "Словото", където съдържание от известно време липсва.

Произведенията на Елин Пелин са "временно свалени от сървъра, след като авторските права бяха откупени от издателство "Труд" изключително за сайта им с платен достъп "Знам.бг", става ясно от обяснителния текст от екипа на "Словото".

Въпреки недоволството на много онлайн потребители, творчеството на Елин Пелин попада под юрисдикцията на Закона за авторското право и сродните му права до изтичането на 70 години от смъртта му, които ще се навършат на 3 декември 2019 г., и откулуването на правата за неговото издаване е съвсем нормален и законосъобразен търговски похват.

Интересно ни е обаче какво мислите вие по въпроса - Трябва ли за българските класици да важи правилото за 70-годишна давност на авторските права? Отговорите си можете да давате в анкетата ни във Facebook или тук на сайта, както и като коментари под публикацията.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване