08/21/12 03:10
(http://socialevo.net/)

„Аз чета“, сайтът за твоята книга, вече и в Instagram

"Аз чета", сайтът за твоята книга, вече и в Instagram

„Аз чета“ е най-интересното българско място, на което можеш да попаднеш, ако обичаш книгите. Поне според мен. Там има рецензии, има препоръки, които умело и приятно ще те ориентират към следващата ти любима книга, има и много добри идеи, които си струва да стигнат до повече хора. Последната например е, че „Аз чета“ влиза в Instagram. По този повод се свързах с Алекс Кръстев, основателя на „Аз чета“ и един от създателите на „Книга за теб“.

Защо избрахте Instagram, а не някой друг инструмент за правене и споделяне на снимки?
Instagram е сред най-бързо развиващите се social apps, ако може да се класифицира по този начин, и тепърва ще набира сила. „Хипстърското“ приложение за споделяне на снимки с vintage-филтри всъщност е разпространено сред аудитория, която съвпада напълно с нашата. А и възможностите за интеграция с други социални медии правят обхвата още по-голям. 

Какво очаквате, че Instagram ще донесе на вас и вашите фенове?
Основната цел на приложението е да заздрави общността, която имаме около „Аз чета“, а ако успее да я разшири, би било чудесно. За нас обаче най-важното е да показваме четящите хора – от доста време имахме подобна идея, но си признавам, че се престрашихме да я реализираме едва след като Instagram пуснаха приложение за Android. Сега ще снимаме хора, които четат, абсолютно навсякъде – в паркове, на спирките, в автобуса, на пейки. С разрещение, разбира се, като срещу това ще им даваме талонче за отстъпка за нашата книжарница „Книга за теб“.

Смятате ли да споделяте снимките и още някъде? Във Facebook например?
На практика вече го правим – повечето се показват автоматично в Twitter и Foursquare, като правим и „фото карта“ с местата, на които сме заснели съответните кадри. Снимките вече са достъпни и в таб на фейсбук-страницата на Аз чета, като за целта сме ползвали приложението Instagram Feed на Statigram.

Вече имате 36 последователи там. Колко очаквате да привлечете?
Честно казано, нямам никаква идея, но 400-500 ми се струват достатъчно добра бройка. Интеграцията с Facebook и Twitter вероятно ще направи процеса по-бърз.
Хубавото е, че в Instagram лесно можеш да преминеш и към международни последователи, а там чрез вирусно разпространение на някой добър кадър… всичко става непредвидимо.

 

Ако сте снимали някого, докато е четял книга, не се колебайте да изпратите снимката на editors@azcheta.com. Не пропускайте да отбележите къде точно е направена тя – така ще ги улесните да я поставят на точното място. А как да последвате „Аз чета“ в Instagram? Лесно – отворете таба „Explore“ в приложението и в лентата горе напишете „azcheta“. Успех на Алекс и целия екип зад „Аз чета“ в тази чудесна идея!

Снимката горе е на част от моята малка библиотека вкъщи. 

Подобни статии:

  1. Instagram вече с над 50 милиона потребители
  2. Instagram за Android вече също има Tilt-Shift ефект
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване