08/27/12 04:58
(http://socialevo.net/)

49% от профилите в HootSuite са от Facebook

49% от профилите в HootSuite са от Facebook

Тези от вас, които се занимават по-сериозно с маркетинг в социалните мрежи, познават добре приложението за управление на социалните мрежи HootSuite. Наскоро Hootsuite отпразнува четиримилионния потребител и компанията публикува интересна инфографика, която разкрива интересна информация под формата на графики, включително статистика, която може да ви изненада.

Над един милиард съобщения са изпратени чрез HootSuite, съобщават от екипа на HootSuite. Платформата е популярна в целия свят, въпреки че по-голямата част от потребителите са в САЩ.

Платформата има над 4 милиона уникални потребители, като само за последния един месец те са нараснали с 1 милион.

Около девет милиона профила в социалните мрежи се управляват чрез HootSuite. Повечето хора си мислят за HootSuite като платформа за управление на Twitter, но почти половината от всички тези профили идват от Facebook. Точно така, 48% от тези девет милиона уникални профила в Hootsuite са Facebook профили, от Twitter идват 39%, а от LinkedIn 9%.

Разглеждайки по-внимателно статистиката за Facebook потребителите на HootSuite, виждаме, че от тях 22% са индивидуални профили, 15% са страници и 11% са групи.

Интересно е да се отбележи, че над една трета от регистрираните потребители на HootSuite ползват платформата от своите мобилни устройства. Това са най-вече потребители с iPhone (49%), следвани от Android (23%) и iPad (20%).

Ето и самата инфографика:

Ето и самата инфографика

Снимка: Hootsuite

Подобни статии:

  1. Защо използвам HootSuite?
  2. Facebook, Twitter или Pinterest? Разпределяне по възраст
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване