08/30/12 02:00
(http://socialevo.net/)

Социалните медии и отбранителната индустрия

Социалните медии и отбранителната индустрия

Не може, когато говорим за социални медии и ефекта им върху обществото, да не обърнем внимание и на втория по важност сектор на международната икономическа карта. Казвайки по важност, разбирайте по парични потоци. Факт. А считам, че на доста хора ще им интересно да разберат как отбранителната индустрия работи със социалните медии. Изхождайки от всичко това, фирмите, работещи в сферата на отбранителната индустрия, сигурно получават доста негативни съобщения в социалните мрежи. Но това важи и за всеки един друг сектор: алкохол, фармацевтичната индустрия, химическата промишленост, та дори и финансовите услуги. Така че, както споменава Стивън Мейнс от TechMIS:

Отбранителната индустрия не е изключение, нито уникална.

Коя платформа е най-ефективна?

Ако вземем под внимание, че различни индустрии предпочитат да използват Facebook, Twitter, собствени платформи (разбирай блогове, форуми), Pinterest или YouTube, то отбранителната индустрия дава малко по-различен отговор: Twitter е най-ефективната за бранша социална медия. Но забележете, че LinkedIn е най-критичната или рискова (виж. Графика 1).

Коя платформа е най-ефективна?

Но още по-интересното е, че според представителите на военното производство Twitter въобще не е критичен или рисков социален инструмент – „зерó”, както казваше една наша известна треньорка по художествена гимнастика. Същото е и положението при отговор на въпроса „От коя социална мрежа научавате най-много за своята индустрия?” – Twitter. Кратко и точно. Но защо LinkedIn е рисков инструмент, критичен момент в социалната политика на отбранителните компании? Може би трябва да изходим от функционалността на индустрията, т.е. това е най-добрата сфера за развиването на промишлен шпионаж и параноята властва. Но… социалните медии настъпват с пълни сили и завземат ежедневието ни, затова и Дъглас Бърдет заключва:

Социалните медии вече стават успешни за съвременния бизнес, стават неразделна част от тях и възприятието като ненужна маркетингова тактика от страна на отбранителната индустрия ще изчезне. Много предприемачи, отбранителни фирми или консултанти засилват диверсификацията си в други държави, търсейки нови международни търговски пазари. Всичко това ще доведе до необходимостта да се повиши осведомеността извън приетата общност за възлагане на обществени поръчки за отбраната.

Подобни статии:

  1. Как социалните медии промениха рекламната индустрия
  2. Топ 250 интернет търговци на дребно в социалните медии [Инфографика]
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване