08/30/12 10:18
(http://www.kenanoff.com/blog/)

Старите фонтани в новия подлез на НДК

Тази седмица заедно с метрото ще се открие и новоремонтираният подлез на НДК. Че той имаше нужда от ремонт е безспорно, беше се превърнал в клоака. И за ремонта имаше 1.2 милиона лева бюджет. Преправени са стълбите (гранитът е заменен с плочки, но какво да се прави…), най после има асансьор, парапетите са подменени.

И ще пускат (отново) фонтаните. Ето ги как изглеждат:

Ако трябва да сме честни, нищо не се е променило. Тези фонтани по този пародиен/циганско/кичозен/евтин начин ги направиха още през 2006-та.

Пред НДК са сложили (оставили) пръскачка, достойна за двора на кръчмето в Симитли (нищо лично към хората от Симитли). И светят в розово и оранжево, защо?

Похарчени са 1.2 милиона лева, а фонтаните са такава подигравка? Тези фонтани бяха неразделна част от комплекса, сега това е пародия. Ако ще се прави ремонт – нека се направи като хората, ако не можеш или нямаш пари – не пипай.

Знаете ли какво струва такава смешна помпичка за фонтан? Помпа за 170 долара изхвърля 1800 литра вода на час на 5 метра. На 3 метра (много над тези смешки) изхвърля 5200 литра на час!
Това за 170 долара за помпата и 250 вата на час за тока!
Има помпи за под 500 долара, изхвърля на 7,5 метра (!) 6200 литра вода на час. За 1 киловат на час!

Откъде са тогава тези помпи на снимките? От Практикер за 25 лева бройката? И къде са отишли над милион лева от нашите данъци? Защо не се купиха за няколко хиляди лева нови помпи? И като от милион и нещо не останаха няколко хиляди за помпи, не е ли по-добре да го бяха оставили като езерце и топките само да се обливат с вода без да са фонтан. Щеше да е стилно и нямаше да свети в розово.

Но за съжаление някой хора са излязли от селото, но селото е още в тях…

снимката е на Bulgariana от тук

Споделете в Twitter | Споделете във Facebook

коментирайте на страницата ->

| | Абонирайте се за нашите публикации по RSS или email или Facebook

Публикувана на 08/30/12 10:18 http://www.kenanoff.com/blog/archives/2651
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване