09/01/12 03:00
(http://socialevo.net/)

LinkedIn атакуван от „фишинг“

LinkedIn атакуван от "фишинг"

Професионалната социална мрежа LinkedIn бе сполетяна от фишинг атаки. Това стана ясно, след като официални представители на компанията потвърдиха новината за британските онлайн медии. Потребителите на социалната мрежа са изправени пред сериозна атака, но не е толкова трудно да се защитят. „Фишингът“, или начинът на злонамерените потребители да откраднат лична информация, е под формата на имейл, който е озаглавен „LinkedIn Reminders“.

Поредните опити за кражба на лични данни този път се насочиха към LinkedIn. Чрез тях се цели кражба на лични данни като профилна информация, данни на кредитни и дебитни карти, банкови сметки и т.н. Съдържанието на писмата, които всеки един от нас може да получи в LinkedIn, гласи: „visit your InBox now’ (sic) and to ‘adjust your message settings“. Ако получите подобен имейл, който в същото време има за подател reminders@assassins-linkedin.com, не го отваряйте, а направо го изтрийте.

Освен да изтриете подозрителния мейл, от социалната мрежа съветват внимателно да се запознаете с правилата, които LinkedIn са изготвили именно за да пазят своите потребители от подобни атаки. Трябва да сте внимателни относно електронната поща, която получавате откъм социалната мрежа, за да не останете неприятно изненадани. Препоръчваме ви, ако нямате представа кой е подателят, директно да триете писмото и да не го пазите.

Снимка: Socialevo

Подобни статии:

  1. LinkedIn Индия достигна 15 милиона потребителя
  2. LinkedIn залага на журналисти, не на алгоритми
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване