09/05/12 03:00
(http://socialevo.net/)

„Социална сряда“: как да подобрим EdgeRank-а си във Facebook

Рубриката „Социална сряда“ е гордо спонсорирана от фирма Social Me, предлагаща практични и работещи решения за фирмите, които искат да популяризират дейността си онлайн, да привлекат бързо голям брой потребители към страниците си и да спечелят вниманието на по-голяма част от аудиторията чрез една от най-големите социални мрежи в света – Facebook.

Как да подобрим видимостта си във Facebook

Знаете ли, че когато публикувате статус във Facebook, не всички ваши приятели го виждат? Това е така поради факта, че социалната мрежа използва специален алгоритъм, наречен EdgeRank, който той решава какъв процент от приятелите ви да видят статуса. За съжаление няма как да кажем какъв процент от връзките ви съзират какво ви е на сърцето, но определено не е голям. Ето обаче няколко съвета как да подобрите значително този показател.

Поставяйте винаги снимка във вашите постове. Според последните проучвания, потвърдени и от Mashable, Facebook дава голяма тежест на снимките, тъй като потребителите ги намират за по-привлекателни от друг тип статуси. Като публикувате снимков материал, повече от вашите приятели ще достигнат до него и следователно ще му се насладят.

Коментарите, лайковете и линковете под вашия статус допринасят за неговата видимост. От една страна, избиването по-чуждите стени е причината, а от друга, Facebook твърдят, че това повишава видимостта на съдържанието чрез покачване на EdgeRank-а.

Повечето текст под снимката, която сте публикували, също спомага за покачването на EdgeRank-а. Добре е да не се ограничавате до едно изречение или едва няколко думички, а от време на време да поставяте повечко текст под статусите си, съдържащи снимка.

Използвайте опциите за таргетиране. С личните си профили можете да се възползвате от това да насочите статуса към точно определени свои приятели, а при фен страниците е добре да използвате опцията „Promote“.

Надяваме се тези съвети да подобрят вашия EdgeRank, а това да допринесе за по-добрата ви комуникация във Facebook.

Подобни статии:

  1. Препращай във Facebook със „Социална сряда“
  2. Как да повишим видимостта си във Facebook в „Социална сряда“
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване