09/06/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Google с 52.2% пазарен дял в САЩ при смартфоните

пазарен дял смартфони

ComScore излезе с официална статистика, която показва пазарните дялове на смартфоните в САЩ. Данните красноречиво показват, че Android е едноличен лидер и е с цели 20% пред своя основен конкурент iOS. Също така можем да видим позициите на Microsoft, RIM и Symbian. Това, което се набива на очи от пръв поглед, е, че Google и Apple се открояват с основните пазарни дялове, които са доста по-големи от тези на останалите компании.

Въпреки хегемонията на Google в САЩ през 2012 г. с 52.2% пазарен дял за месец юли Apple бележат малък ръст в периода април-юли с 2 пункта. По този начин пазарният дял на компанията при смартфоните става от 31.4% на 33.4%. RIM, Microsoft и Symbian oбаче бележат спадове, които намаляват пазарните им дялове съответно на 9.5%, 3.6% и 0.8%.

С наближаването на 12 септември обаче цифрите ще започнат да се променят. Този ефект ще бъде наложен от очакваната поява на новия iPhone 5, така желан не само в САЩ, но и в цял свят. Също така от Microsoft са готови за пускането на своите нови смартфони, които ще са задвижвани от Windows Phone 8. Тези две събития 100% ще намалят дяла на Google, но ще бъде интересно да видим с колко.

Снимка: Google

Подобни статии:

  1. Половината от смартфоните в САЩ са с Google Android
  2. Google Chrome и смартфоните отвръщат на удара
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване