09/08/12 04:44
(http://socialevo.net/)

HootSuite придобива Seesmic

HootSuite придобива SeesmicГорещото лято е към края си, но горещите придобивки в сферата на социалните медии продължават с пълна сила. Новината за придобиването на Seesmic от HootSuite потвърждава тази гореща тенденция.

Придобиването на Seesmic, уебприложението за управление на социални профили, от Hootsuite беше обявено в четвъртък. Seesmic и HootSuite си приличат по функции и възможности за управление на профили във Facebook, Twitter, LinkedIn и други социални мрежи и е логична стъпка в окрупняването на такива програми.

Seesmic e на около четири години и нейният създател Loic LeMeur се бореше да промени и адаптира услугата, като търсеше печеливша ниша за нейното съществуване. Битката не беше лесна, най-вече заради наличието на другите два силни конкурента в лицето на HootSuite и TweetDeck.

Ryan Holmes, който е Главен изпълнителен директор на HootSuite, споделя с TheNextWeb, че движеща сила на придобиването на Seesmic е желанието да се привлекат бизнес потребителите. Към настоящия момент бизнес потребителите на HootSuite са около 4.5 милиона. Пак според TechCrunch цената за придобиването на Seesmic ще зависи от това колко бизнес потребители се прехвърлят от Seesmic към HootSuite.

Mashable съобщава, че броят на месечните посетители на Seesmic e около 30-40 000, въпреки че основателят на Seesmic, Loic LeMeur, твърди пред TheNextWeb, че компанията има стотици хиляди активни потребители.

Кой е крив и кой е прав ще се разбере след окончателното придобиване на Seesmic от HootSuite. По-важното е, че след придобивката единственият основен конкурент за Hootsuite, който остава на пазара, е TweetDeck. Както отбелязват и Mashable, HootSuite и TweetDeck са единствените платформи, които могат да се намесят на пазара на услуги за управление на социални профили поради силните си взаимоотношения с Twitter. Да не забравяме, че Twitter в последно време ограничава възможностите за ползване на API от външни разработчици.

Двата големи конкурента са много по-добре позиционирани за предоставяне на тези услуги от независимите разработчици поради факта, че TweetDeck е вече собственост на Twitter, а от HootSuite наскоро сключиха партньорско споразумение с Twitter за продажба на реклама.

Това развитие е много интересно най-вече поради това, че е още един ясен индикатор, че Twitter ще ограничи още повече своята платформа за външни разработчици, което явно е усетено от собствениците на Seesmic, за да предприемат тази продажба.

Снимка: HootSuite

Подобни статии:

  1. 49% от профилите в HootSuite са от Facebook
  2. Защо използвам HootSuite?
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване