09/13/12 13:49
(http://peterpanayotov.blogspot.com)

Жена ли ще бъде следващият премиер?


По време на мандата си Бойко Борисов смело лансираше представителки на нежния пол на високи постове, най-забележителните примери от които са кметицата на столицата Йорданка Фандъкова и еврокомисарката Кристалина Георгиева. Не е ясно какво точно е целял той с тези действия,  но със сигурност това му помога да си изгради имидж на модерен Европейски политик. Българският народ, а и партньорите от Европа с течение на времето видяха, че в България има силни жени, които са способни да се справят с тежки и обществено отговорни задачи. Хората неусетно свикнаха, че Българската жена може да играе в голямата политика и да се справя успешно. Може би най-добрия пример за това бе успешното представяне на Меглена Кунева на президентските избори – сама със скромен бюджет срещу двама кандидати мъже, зад които стояха партийни мастодонти.

Бойко Борисов бе достатъчно дълновиден да съзре заплахата, която г-жа Кунева може да създаде на политическата сцена. Не е ясно дали е осъзнал, че самият той допринесъл за създаването на тази заплаха, но със сигурност реагира на нея по начина по който най-добре може – чрез полицейски методики. Г-н Борисов впрегна цял арсенал от бойци целящи дискредитация и политическо унищожение на г-жа Кунева. В  битката се включи практически целият политически и медиен спектър на страната. И докато практикуващите полицейската методика потриваха ръце от удоволствие, не осъзнаваха че подготвят вторият капан в който сами предстои скоро да паднат. Цялата атака срещу Меглена Кунева всъщност и направи услуга – направи я по-силна, по-издръжлива и по-мотивирана да оцелее в мръсния Български политически живот. Докато Българина четеше вестниците бълващи помии срещу г-жа Кунева, между редовете виждаше една силна жена, която посреща атаките с достойнство и която накяк си стоеше над нещата от злободневието. Безспорно доказателство за това бе растящият и рейтинг.

Днес времената в България са много трудни, а предстоящата зима се очаква да бъде тежка. Европейският съюз също преминава през кризисен период. Българският народ, както и Европейските партньори ще вдигнат много високо летвата на очакванията си от следващото управление – то трябва да съумее да съчетае в себе си твърдост, честност, находчивост, знания, воля, разбиране на Европейските ценности и принципи както и да има ясна и устоичива дългосрочна визия. За мнозина е ясно, че ГЕРБ, както и лидерът им не са в състояние да предложат тази комплексност. В тази ситуация образът на Меглена Кунева изплува някак си естествено като лидер обединяващ в себе си лични качества и способност да създаде силен екип който да се справи с новите предизвикателства. Ако излезнем от рамките на динамиката на днешният предизборен период включващ в себе си всикчите ежедневни прогнози, коментари и събития лесно може да видим голямата картина съдържаща образа на най-възможният бъдещ премиер г-жа Меглена Кунева. 


Публикувана на 09/13/12 13:49 http://www.panayotov-blog.com/2012/09/blog-post.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване