09/26/12 03:00
(http://socialevo.net/)

10-те най-успешни бранда в Twitter тази седмица в „Социална сряда“

10-те най-успешни бранда в Twitter тази седмица

За България Twitter е относително непознат канал за социално взаимодействие. По света обаче той определено се ползва с вниманието, което заслужава. Тази сряда ще ви представим няколко примера като доказателство за това. Ще се позовем на съвместната класация на Ad Age и Blue Fin Labs Social Analytics, които отличават 10-те най-популярни бранда в Twitter, използващи телевизионни реклами, за да създават buzz в Twitter. Това води до по-голямо покритие на потенциалната аудитория. С две думи ТВ спотът разгорещяват разговорите на дадена тема от заинтересуваната публика в Twitter, а това води до ползи за компанията.

Това, което е видно от тази седмичната класация, е, че големите брандове много успешно ползват рекламата, за да създадат шум в Twitter, и резултатите са показателни. Прекрасен пример за успеха на кампания, залагаща на Twitter като канал, е новият видео клип на Лана Дел Рей, ползван от H&M. Това води успех и те се изкачват в класацията на Ad Age тази седмица.

Интересно е да се отбележи и успехът на Google тази седмица, дължащ се не толкова на телевизонна реклама, а на Apple. Да, точно така, пускането на iOS 6 и смяната на Google Maps с Apple Maps е новина за почитателите и създава голям шум в Twitter, от който най-голям успех извлича не някой друг, а Google.

Има ли място за Twitter като рекламен канал в България? Можете ли да споделите с нас интересни български рекламни кампании в Twitter, които са ви направили впечатление? Twitter удобен ли е и за провокиране и поддържане на диалог с публиката? Размерът ли е най-важното, или креативността на рекламните кампании? Как мислите?

На следващите страниците ще видите и самата класация. Тя дава информация за общия брой предизвикани коментари и т.нар. Social Reach, или до колко потребителя са достигнали те, като се взема предвид колко са общият брой последователи на коментиралите.

Подобни статии:

  1. 10 най-гледани рекламни видео клипа в Youtube през тази седмица
  2. Обръщението „State of the Union“ и реакциите в Twitter тази година
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване