03/14/12 14:19
(http://radiomilena.com/)

Търсят 10-те най-любими песни на публиката за 30-годишнината на „Бургас и морето“

Юбилейното 30 – то издание на Националния конкурс за песен „Бургас и морето“ ще събере тази година на една сцена 10 – те най-любими песни на публиката. Идеята е да се получи един емоционален спектакъл, който ще бъде специален подарък за почитателите на добрата българска музика от началото на фестивала през 1973 г. досега.

Това стана ясно по време на пресконференция в Община Бургас с участието на зам.-кмета по култура Йорданка Ананиева и Гергана Илиева – ръководител на организационния екип на фестивала.

От 19 март /понеделник/ Община Бургас започва кампания за избор на 10-те най-любими песни от фестивала „Бургас и морето“. До 1 май, всеки който желае може да гласува на специална анкета, публикувана в сайта на фестивала – www.burgasimoreto.org. Там са качени и всички песни през годините – общо 350, които са запазени като архив и всеки, който желае може да си ги припомни преди да гласува.

За улеснение, банер с линк към сайта на фестивала ще има на сайта на Община Бургас – www.burgas.bg и Общинско радио Бургас – www.radioburgas.net и на всички бургаски информационни сайтове.

Някои от тези песни ще имат нужда от нов подходящ аранжимент, запазващ духа и настроението им, което ще бъде дело на Светослав Михайлов – ръководител на групата, която е най-дълбоко свързана през годините с фестивала – „Горещ пясък“.

Тази година фестивалът ще се проведе отново в една вечер и ще бъде на 28 юли, по традиция в Летния театър на Бургас. Юбилейният спектакъл ще бъде разделен на две части – конкурсна програма и втора част наречена – „10-те най-любими песни от фестивала „Бургас и морето“.

Запазва се анонимния принцип на подборната комисия. Тя отново ще се състои от 9 члена. Журито ще бъде от 6 човека, а 7-ия член – публиката, която избира и своята песен фаворит. Крайният срок за набиране на новите песни е 20 май. Съставът на подборната комисия ще бъде обявен заедно с песните-финалисти в началото на месец юни.

„Нито един от хората в тази комисия няма да знаят имената на останалите си колеги. Включени са, както композитори, така и изпълнители, поети, хора свързани с музикалния бизнес. Надяваме се и очакваме много силни песни за 30-то юбилейно издание на най-стария запазил се песенен конкурс в България – „Бургас и морето“ , сподели на срещата зам.-кметът Йорданка Ананиева.

Организаторите призоваха всички, които обичат фестивала и пазят някакъв архив през годините да окажат пълно съдействие с попълването на песните, тъй като за някои от изданията няма запазен пълен архив за участниците в събитието.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване