09/26/12 15:28
(http://ivo.bg/)

Ядрен прах в очите с американски инвестиционен финт

Искам да върна жеста на премиера и пръв да го информирам преди всички, както той мен за прекратяването на проекта АЕЦ „Белене” на 28 март тази година:

„Ало, г-н Борисов, хвърлянето на (заразен с корупционна радиация) прах в очите с някакъв възкръснал инвеститорски интерес към гьола в Белене, води до натрупвания от кал. Това е твърде тинест опит за извличане на ползи от загубата на три години и половина увъртане за този проект, за което носите лична вина”, бих му казал.

Никога не сме получавали по-ярко доказателство за реанимирането на двуполюсния модел в страната, възстановен под формата на разпределяне на порциите между ГЕРБ и БСП. Сега шефът на ядреното лоби Богомил Манчев, кръвно свързан със столетната партия и Русия, но и с герберокрацията, бил довел американски пенсионен фонд, пожелал да строи АЕЦ „Белене.

Тази новина може да зарадва само невежи български пенсионери. Но тя вече породи карамбола с даването на мандат на министър Добрев да преговаря ( за оня, що духа супата). Така Борисов и компания доказаха действително, че смятат обекта Белене за гьол, а нас- за шарани и обект на опозиционно-управленска подигравка. Вижда се, че опозицията управлява управляващите и заедно с тях ни се надсмива за лековерието да си мислим, че има някакво реално противопоставяне в бутафорната им политическа битка.

Какви комисионни плуват в мечтите на блажените и явно недостатъчно облажени посредници по разкопаването на пресния гроб на проекта, това не знаем с точност. Но можем да предположим, че акулите в гьола сънуват тлъсти мръвки.

Балонът, разбира се, предстои да се спука много скоро, но това не пречи на съзаклятниците да полетят на него известно време, за да се издигнат над неуместната за тяхното общо добруване свада около проекта Белене. Нещо са се договорили, нещо пак ще разпределят, нещо отново мътят…

Но е ясно, че си подават топки за продължаване на този филм на ужаса в заиграването със съдбата на България, в който основните (анти)герои остават същите под вещата режисура на могъщото ядрено лоби.

Вкарването на „американски” гастрольор в този бездарен сценарии е за „благозвучие” с фалшив американски акцент и за отклоняване на вниманието на и без това не особено внимателната публика, с която се отнасят като с кучето на Борисов: развъждат си избиратели и ги подаряват после на чужди посетители за „чест и слава” на своя стопанин, за да си спомнят с какви клепоухи създания си има работа тук.

А само довчера си разменяха люти закани за съд и възмездие, след което днес ги виждаме отново да се прегръщат в името на поредната лъжа с този американски инвестиционен финт.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване