11/15/10 09:53

Нов скандал в НСИ с преброяването

Нов скандал в НСИ с преброяването. НСИ дискриминират 1.6 милиона българи които нямат вероизповедание и отказват да ги преброят. В анкетната карта не е предвиден отговор за тези които нямат вероизповедание.

По случай международния ден на толерантността, 16 ноември, ще се проведе ПРОТЕСТ пред НСИ (ул.Панайот Волов, 2) от 10.00 до 12.00ч. Ще присъстват граждани от социалната мрежа Фейсбук и различни интернет форуми, които ще настояват НСИ да предвидят сред възможните отговори и отговор НЯМАМ ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ за да могат и нерелигиозните хора в България най-сетне и те да бъдат преброени както всички останали.

При актуални проблеми като вероучението в училищата, за обществото е изключително важно да се знае колко е броят на изповядващите съответната религия, както и броят на гражданите които нямат религия. От НСИ ще изхарчат 30 милиона лева за преброяването през март 2011, но няма да могат да кажат после колко са съответните групи.

БРОЯТ НА НЕРЕЛИГИОЗНИТЕ в България е над 1.6 милиона. През 2009 „Българската социологическа асоциация” задава въпроса „Вярвате ли в Бог?” и 21,7% отговарят с НЕ, което при население от 7’564’000 прави над 1’641’000 невярващи в България които съответно нямат и религия. Броят на невярващите в Европа постоянно расте, както го отчита поръчаното от Европейската комисия проучване Евробарометър 2005. Над 18% от европейците не вярват в съществуването на Бог. Силно вероятно е Европейската комисия да наложи нова глоба на България за това, че в преброяването са били дискриминирани невярващите българи.

Затова на 16 ноевмври, международен ден на толерантността, ние ще направим протест пред сградата на НСИ.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване