09/29/12 09:52
(http://www.azcheta.com/)

Издателски Wishlist или 10 книги, които читателите искат

Всеки от вас вероятно е попадал на невероятна книга, която е оставила траен и прекрасен спомен. Но въпросната книга по ред причини не е ваша, взели сте я от приятел, изгубена е при пренасяне, чели сте я като дете, или просто не е издавана на български. Краят е този, че много искате да я притежавате, но уви не може да я намерите. Не е преиздавана, няма я по книжарниците. И ви се иска да имате хубаво чисто новичко издание, което с радост да сложите в личната си библиотека.

Затова ние, от Аз чета, ви зададохме въпроса, кои са книгите, които нямат тираж и искате да бъдат преиздадени. Получихме много отговори, които са поредното доказателство, че българите четат - близо 300 гласа за над 40 различни заглавия само в рамките на един ден.

И начело, не с една, а с цели две заглавия, се оказа един наистина безсмъртен автор - най-много гласове събраха „Сто години самота” и „Любов по време на холера” на Габриел Гарсия Маркес. Едва ли е учудващо, предвид факта, че „За любовта и други демони“ на автора държи челните класации за една от най-продаваните книги във всички книжарници.

И от далечния запад желанията на читателите се прехвърлиха към далечния изток - следващата най-желана книга се оказа „Мемоарите на една гейша” на Артър Голдън. Тя е следвана веднага от друга азиатска история, а именно „Павилион за жени” на Пърл Бък. Последната е носителка на Нобеловата награда за литература.

„Брулени хълмове” на Емили Бронте явно продължава да вълнува женските сърца. Историята на Катрин и Хийтклиф все още си остава една от най-романтичните. А следващата книга възвърна доверието ми, че все пак жените, знаят какъв мъж искат да имат до себе си, защото това, което желаят да бъде преиздадено е не друго, а „P.S. Обичам те!” на Сесилия Ахърн. „На изток от Рая” на Джон Стайнбек се оказа сред книгите, които също ще се радват на читателското внимание, ако излезе на книжния пазар.

„Цитаделата” на Арчибалд Кронин, един като че ли съвсем незаслужено позабравен автор, все пак явно е оставил хубави спомени и аз лично ще съм сред тези, които ще си купят книгата, ако я намерят. Следват го „Кралят, Мъдрецът и Шутът. Големият турнир на религиите” на Шафик Кешавджи, „Фантомът от операта” на Гастон Льору, „Generation „П” на Виктор Пелевин.

Хм, книгите май станаха дузина, но си има причина за това. Получихме много отговори, затова ако искате да видите всички книги, за които ни писахте, можете да го направите във фен страницата на Аз чета. Наистина списъкът беше богат и разнообразен и се надявам поне част от издателите да го видят и ако може да зарадват верните си читатели.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване