10/01/12 08:44
(http://nellyo.wordpress.com/)

Спектър на пазара

Американският регулатор FCC обявява на сайта си, че  за пръв път в света една държава ефективно дава възможност  честоти, използвани досега за наземно разпространение на телевизионни програми, да се пренасочат за нуждите на безжичния интернет срещу компенсация за лицензирания (досега) тв оператор.

Този ход е част от стратегията за подпомагане на развитието на високоскоростния интернет и предлагането на нови услуги и, според шефа на регулатора, мярката е свързана с въпроса кой ще е лидер в глобалната икономика през 21 век.

В съобщението на FCC и по други поводи се използва за пръв път в света.    Периодично идват подобни съобщения и от Великобритания,  регулаторът OFCOM планира  процедури в началото на 2013.

Спектърът е ограничен ресурс, напоследък Европейската комисия често акцентира върху  ефективно използване,  създаване на условия за развитие на вторичен пазар и  споделен достъп.

*

Ню Йорк Таймс : не се очакват процедури преди 2014


Публикувана на 10/01/12 08:44 https://nellyo.wordpress.com/2012/10/01/fcc-7/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване