10/06/12 06:00
(http://socialevo.net/)

WiFo – да поговорим за вино и храна през Ноември

WiFo - да поговорим за вино и храна през НоемвриWiFo  е първият форум за вино (wine) и храна (food) в България. Идеята на организаторите DiVino.Taste  и ROI Communication е да създадат общност от хора, които не просто се интересуват какво ядат и пият, но искат да споделят своя ентусиазъм и страст с хора, които мислят като тях.

 Чрез WiFo се създават условия за диалог на тази общност, за която виното и храната са от първостепенно значение. Целта е WiFo да се превърне в неотменна част от живота на тази общност от хора, които не просто консумират, а знаят какво е храната и виното за доброто състояние на тялото и духа. Чрез събитието организаторите DiVino.Taste и ROI Communication искат да накарат участниците да следват своята страст, свързана с виното и храната, чрез историите, които лекторите ще споделят в рамките на събитието и чрез контактите, които ще се създадат сред участниците.

 Това ще стане чрез вдъхновяващи презентации в рамките на 15 минути, след които ще има 10 минути за въпроси и отговори. Логично първото издание на събитието ще се състои в рамките на второто издание на форума за българско вино DiVino.Taste 2012. Всички презентации ще се провеждат в зала „Тържествена“ на Централен Военен клуб в първия ден на изложението, 17 ноември.

 Презентациите ще започнат в 13.00 ч. и ще завършат в 19.00 ч. За лекциите на чуждестранните лектори не е предвиден превод, те ще бъдат на английски език.

 

 

 

 Ето и лектори, които ще участват на събитието:

 Ясен Захариев  отговаря за Калифорния, Австралия и Нова Зеландия в дегустациите на DiVino. За пръв път участва във винарска кампания в Калифорния през 1999. Работил е последователно в няколко изби в Калифорния и Южна Австралия. През 2006 е поканен при учредяването на клуб Винен наблюдател, където и до момента участва в редовните месечни дегустации. Участва и в месечните дегустации към Националния институт за изследване на вино и спиртни напитки Винен индекс. Дегустирал е за сп. Бакхус, www.e-vestnik и др. Ясен поддържа собствен блог за вино от 2007. Преподавател е по философия в Нов български университет. Ясен е автор и на статии в DiVino magazine и divino.bg

 

 

 

 

 

Konstantinos.Lazarakis1Константинос Лазаракис MW  След като изучава джаз китара и машинно инженерство в Националния Технически университет в Атина, Константинос Лазаракис MW става сомелиер на ресторант Jajazzo в Атина, награден от Michelin. В момента работи като мениджър по вноса на вино и wine buyer в Aiolos, и също така е изпълнителен директор на компанията, която провежда WSET курсове в Гърция.

През последните две години Константинос Лазаракис MW започва да пише за вино, като в момента е автор на четири гръцки издателства като Wines of Greece, Mitchell Beazley Wine Classic и др. В допълнение, той консултира редица винарски изби, хотели и ресторанти.

 

 

 

 

radoslavbimbalovРадослав Бимбалов По професия е рекламист, по призвание – вдъхновител, по случайност – собственик на рекламна агенция. Има инстинкт да отваря последователно сетивата си за нещата около себе си. Първо започва с обонянието. С помощта на ароматите трупа спомени. Печените чушки ухаят на детството му в Пловдив. Ванилията – на Кореком. Червеното вино – на устни. След ароматите идват цветовете. Поема ги с очите, вече леко закъснели. И едва накрая се намесва допирът. Защо прави това ли? Просто е. Животът трябва да се попива.

 

 

 

 

 

ruiРуи Фалкао  роден в Лисабон, през 1965 година, в университета специализира компютърни технологии.

През средата на 90-те той има възможността да комбинира страстта си към компютрите с виното и писането и започва да работи като журналист на свободна практика. През последните 12 години работи като уважаван винен автор и критик. Написал е 9 винени гида, както и 11 книги, свързани с виното. Той е сътрудник в списание “Wine Essencia do Vinho” и пише в седмичната винена секция в португалския всекидневник “Publico”.

Член е на FIJEV (Fédération Internationale des Journalistes et Ecrivains du Vin) и е бил жури на няколко международни винени състезания в Испания, България, Германия, Англия, Италия, Франция, Гърция и южна Африка. Руи множество винени дегустации и лекции в Португалия, Испания, Дания, Бразилия, Ангола, Канада и САЩ

 

 

Снимки: ROI Communication

Подобни статии:

  1. Готови ли сте за чаша вино в Starbucks?
  2. Nokia пуска Lumia 820 и 920 през ноември
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване