07/03/12 13:34
(http://www.klassa.bg/)

БНР – домакин на Фолклорния фестивал на Европейския съюз за радио и телевизия през 2013 г.

Българското национално радио ще бъде домакин на 34-тия Фолклорен фестивал на Европейския съюз за радио и телевизия през 2013 година във Варна. Това бе договорено на работна среща на фолклорните продуценти от съюза, която се проведе в Сеговия, Испания.
В тазгодишното издание на фестивала участваха фолклорни групи от 16 европейски страни и за първи път американски артисти от Калифорния. В последните 2 години БНР беше представено от формация "Дива река" и "Богдан трио". Продуцентите от фолклорната секция на Европейския съюз за радио и телевизия начело с Лоран Марсо свързват България с "Мистерията на българските гласове" и приемат поканата с удоволствие.
”Ние наистина очакваме с нетърпение гостуването на Фолклорния фестивал на Европейския съюз за радио и телевизия в България. Мисля, че Варна е чудесно място за подобно събитие, и се надявам да имаме едно успешно издание през 2013 година”, коментира Лоран Марсо.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване