10/06/12 11:00
(http://ivo.bg/)

Водачът ( на МПС) Борисов кара да върви

Дребен пътен инцидент с най-едрия ни държавен ръководител предизвика- не точно катастрофа във верижната реакция на медиите- но поне размисъл за катастрофалното състояние на журналистическите рефлекси в България.

Накъдето и да се обърна, откривам заглавия: „Кола на НСО удари джипа на Борисов” или нещо подобно, но задължително с акцент, че премиерът е удареният от колата на НСО. Така той излиза жертвата в инцидента. Но и най-беглият прочит на фактите, които дори подмазваческите медии не могат да скрият, показва категорично, че виновникът за инцидента е шофьорът Бойко Борисов, извършил неадекватна маневра. Набил рязко спирачки на кръгово движение и бил ударен от следващата го кола на охраната.

Заглавията би трябвало да бъдат в духа на „Премиерът предизвика пътен инцидент”. Но не са такива дори и в медии, които (все още) не са подчинени на официалната пропаганда. Това вече не е само автоцензура, а проява на автоматизъм в наложения начин на мислене, който „спестява” на сприхавия ни управник критичните оценки.

Медийната реакция прилича на въздушна възглавница, която предпазва водача Борисов при всяка катастрофа, която предизвика. Ако премиерът патентова този механизъм, може най-после да се класираме на водещо място не само в Европа, но и в света с изобретение, достойно да украси медийния автосалон на всеки автократ.

Да, лекото произшествие не е кой знае какъв проблем само по себе си, но все пак „обикновен” гражданин на мястото на нарушителя Борисов щеше да има друга съдба, а не просто да си подкара отново джипа до края на маршрута в Благоевград, след което отново да седне зад волана, демонстрирайки на практика недосегаемост за досадните процедури, който не биха подминали „простосмъртния” българин в разправията на пътя.

Така с нещо малко, но от сърце, Борисов за пореден път затвърди по зрелищен начин в очите на българските граждани, че се смята за нещо повече от тях. А медиите, които обявиха, че е ударен, се правят на ударени като катаджия, който е решил да не изпълни служебните си задължения, защото нарушителят е твърде опасен за здравето на неговата кариера.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване