10/16/12 03:10
(http://socialevo.net/)

Гергана Кузманова: Ще се радвам да помогнем на още много български училища и ученици

Гергана Кузманова: Ще се радвам да помогнем на още много български училища и ученици

Казвам се Гергана Кузманова и съм Маркетинг мениджър на хостинг компания ICN.Bg. Завършила съм Информатика във Варна, но … съдбата ме заведе по друг път. Семейна съм (при това щастливо:)) и имам малко дете.

От няколко години подкрепяме училищни състезания и инициативи, като в този списък от състезания са и Националната олимпиада по информационни технологии (НОИТ) в няколко поредни години, Състезанието „Аз Мога“, проведено в гр. Девин, „Покажи на какво си способен“ в гр. Монтана, организирани мероприятия към AIESEC, както и няколко инициативи на Софийски университет и Българска асоциация на мрежовите академии. На всички тези места, където за мое голямо щастие аз присъствам, се сблъсках с истински умните деца на България. Бях очарована от младото поколение и тяхното желание да знаят. Бях очарована и от факта, че все по-малки деца се включват и вземат участие в тези състезания. Един интересен факт е, че те започнаха и да спечелват наградите. Те предлагаха много качествен продукт. Всичко това означаваше, че все по-малки деца се интересуват от IT технологиите.

Всички това ни провокира да стартираме една инициатива, с което да подкрепим българското училище, предоставяйки безвъзмездно хостинг за училищата и учениците. Първоначалната ни идея беше да подкрепим конкретно училищата, а впоследствие решихме, че трябва да подкрепим и самите ученици, тъй като именно те имаха нуждата от нашата помощ. За да насърчим училищата да водят учениците си, ние предложихме безплатен хостинг за всяко училище, което доведе ученик на състезанието. С това искахме да подпомогнем училищния бюджет и да подкрепим учениците, които имат желание да се развиват в тази сфера. Проектът ни пожъна голям успех. Доста училища и ученици се свързаха с нас.

Всяко едно училищно събитие, което подкрепяме, е интересен проект за нас. Именно тези събития ни дават възможността да се срещаме с много будни деца. Аз няма да използвам думите на нашите баби и дядовци – „Ех, какви деца бяхме ние, а какви са сега децата…“, – аз бих казала, че децата са много, много по-заинтересовани и интелигентни от предишните поколения. Бих казала, че се „плаша“ (в добрия смисъл на думата) какво ще бъде след години, когато именно тези деца поемат бизнеса в свои ръце. Има училищни проекти, които са готови да бъдат финансирани и да станат реално действащи системи. Просто е въпрос на няколко години и среща с добрия инвеститор.

Целият екип на хостинг компания ICN.Bg подкрепя инициативата за подпомагане на българското училище. Бихме искали да съкратим пътя на теорията до практиката и затова ще се радваме на всеки ученик, решил да се възползва от безплатния хостинг, който предоставяме за училищни цели. Нашите колеги от отдел Съпорт са също на разположение, за да отговарят на възникналите въпроси на учениците.

Ще се радвам да помогнем на още много български училища и ученици, като предоставим безвъзмездно хостинг услуга за развиване на училищния сайт и ученически проекти. Всеки желаеш може да се свърже с мен на g.kuzmanova@icn.bg или на посочените в сайта ни телефони.

Чуйте и нашия разговор с Гери. А абонатите на нашите Podcast-ове вече са го получили. Ако все още не сте се абонирали за тях, можете да го направите в iTunes или като използвате своето приложение за слушане на podcast-ове.

Подобни статии:

  1. Радвам се, че имам честта да съм първият, който ще успее да ви поздрави официално за проекта
  2. Бойчо Огнянов: Бизнесът в БГ е много консервативен!
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване