10/18/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Facebook дава $1 на всеки нов мобилен потребител. В Индия!

Facebook дава $1 на всеки нов мобилен потребител. В Индия!

Преди по-малко от месец най-популярната социална мрежа в света, Facebook, обяви официално, че е преминала границата от 1 милиард регистрирани активни потребителя. Също така стана ясно, че 600 милиона от тях използват социалната мрежа през своите мобилни устройства. Всичко това явно не задоволява основателя на Facebook, Марк Зукърбърг, и той е решил да увеличи още повече тази бройка. Така се е стигнало до решение всеки нов потребител на социалната мрежа в Индия да бъде кредитиран с по $1.

Идеята на Facebook на практика работи, но само в Индия и само за потребители, регистрирали се през мобилни устройства. След Китай Идия се оказва най-апетитната хапка за социалната мрежа. Новите потребители на Facebook в Индия, които се регистрират чрез своите мобилни устройства, ще получават по $1 в знак на благодарност. По този начин компанията ще увеличи този сегмент, а също така ще придобие голяма база данни с мобилни номера. Също така ако някой потребител се регистрира с ваша препоръка, вие ще получите $1. Тази система обаче не е много ясно как ще работи на този етап.

Инициативата на Facebook може да се окаже нож с две остриета. От една страна ще увеличат мобилното си присъствие, но възможността от измами в Индия е огромна. В тази част от земното кълбо телефоните винаги са снабдени с множество SIM карти, което ще доведе до нереален брой потребители. Появата на недоброжелатели, които ще искат да се възползват от системата за възнаграждаване на Facebook, ще бъде неизбежна, така че ще бъде интересно да видим как ще се развие тази кампания.

Снимка: Socialevo

Подобни статии:

  1. LinkedIn Индия достигна 15 милиона потребителя
  2. Facebook издиша при мобилните устройства
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване