10/18/12 07:47
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

пожелание към българските деца и заветът на дядото на жана стоянович към внуците му


пожелавам на всяко българско дете да намери смелост като порасне да замине за чужбина, дали за дълго или за кратко, но да отиде в чужда страна, без близки, без познатите места и улици, и поне за известно време да си изкарва прехраната само, без помощта на мама и татко, да научи още един език, да се сблъска с други порядки, да бъде сред хора с друго мислене и възпитание, да покаже на себе си какво 
може и какво не. и тогава ако иска, да се върне, а ако не му се връща, да живее избраният от него живот. 
за да стане българия истинска европейска страна, това е абсолютно задължително. иначе отровата от малкото мислене на хора израстнали в една затворена патриархална среда с тежко комунистическо наследство, ще трови завинаги поколенията със "завист, злоба и главно невежество", както е казал дядото на жана стоянович. 
така че не се вайкайте (хубава турска дума:), че децата искат да напускат, а ги окуражавайте и ги изпращайте с усмивка за да знаят, че истинската топлина е само тук. а те ще донесат обратно на българия това, което й е необходимо.

пожеланието ми е вдъхновено от това великолепно интервю с жана стоянович във вестник "гласове":

Публикувана на 10/18/12 07:47 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2012/10/blog-post_18.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване