10/23/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Мобилните реклами във Facebook с най-висок CTR

Мобилните реклами във Facebook с най-висок CTR

Последното изследване на TBGdigital разкрива изключително интересни факти около рекламите във Facebook. Статистическите данни касаят периода от януари 2011 г. до септември 2012 г. Числата, споделени от TBGdigital, са статистическа извадка от над 367 милиарда импресии от САЩ, Великобритания, Германия, Франция и Канада. Информацията, която ще видите, засяга CTR (Click Through Rate) и CPC (Cost Per Click) индексите за реклами в социалната мрежа Facebook.

Първите впечатляващи резултати показват, че CTR-ът, или показателят за ефективност, касаещ Page Post Ads в News Feed-а на Facebook за мобилни устройства, е 2.43%, а този за News Feed-а при десктоп версията на социалната мрежа е 1.21%. Виждаме, че пускането на реклама, предназначена за мобилни устройства, чрез Facebook е по-ефективна, стане ли въпрос за постовете на брандовете. Друг полезен извод, който можем да направим, е, че когато комбинираме реклама с Page Post, е добре да комбинираме такава за мобилни и десктоп устройства. Тогава цената за клик, или CPC, е най-ниска, а CTR-ът, който можем да постигнем, е 2.21%.

Виждаме, че пускането на реклама, предназначена за мобилни устройства, чрез Facebook е по-ефективна, стане ли въпрос за постовете на брандовете.

Добра информация можем да извлечем и от следващата табличка. В нея виждаме, че когато комбинираме реклама за мобилни и десктоп устройства, говорим за територията на САЩ, получаваме по-малко импресии, но много по-добър CTR. При тази комбинация е добре да пускаме и спонсорирани истории (Sponsored Stories). Ако изберем обаче само десктоп устройства, имаме по-висок CPC и по-нисък CTR. За съжаление обаче комбинацията на двете носи по-малко импресии от мобилни устройства.

Ако изберем обаче само десктоп устройства, имаме по-висок CPC и по-нисък CTR.

Снимка: TBGdigital

Подобни статии:

  1. Facebook издиша при мобилните устройства
  2. 85% от американците мразят политическите реклами във Facebook
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване