10/30/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Google създадоха първата кризисна карта – Hurricane Sandy

Google създадоха първата кризисна карта - Hurricane Sandy

Най-голямата търсачка в света за пореден път доказа своята загриженост за обществото. Платформата създаде кризисна карта, която има за цел да покаже къде ще удари ураганът „Sandy“. Интерактивната карта представлява част от Google Maps и показва регионите, които ще бъдат засегнати от наводнения и силни ветрове. По този начин Google ще се опитат да защитят милиони американци.

Кризисната карта „Hurricane Sandy“ дава информация за природното бедствие, а също така се опитва да прогнозира в кой ден къде ще удари. Също така потребителите могат да видят с каква скорост ще връхлети ураганът, а информацията се взема директно от Националния институт за урагани в САЩ. Така тя е винаги актуална и ви позволява бързо да прецените дали да се притеснявате, или не. Можете също така да погледнете от някои от камерите, които са налични за целта, за да проследите какво се случва по Атлантическото крайбрежие на САЩ.

Интересна опция към кризисната карта на Google е това, че потребителите могат да намерят видео клипове от YouTube, които са заснети от потребители на видео платформата. Тези материали засягат местността и последиците от бурята. Прекрасно е също така, че са показани медицински пунктове за оказване на спешна помощ при нужда. Трябва само да приближите картата и ще видите адреси, телефони и още подробна информация. Вижте Crisis Map Hurricane Sandy.

Снимка: Google

Подобни статии:

  1. Google с най-големия ъпдейт за Street View
  2. Как да намерите почти всичко с Google /видео/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване