11/07/12 03:00
(http://socialevo.net/)

1 милиард продадени смартустройства през 2013 г.

1 милиард продадени смартустройства през 2013 г.

Според последните проучвания на Gartner Research смартустройствата, които ще бъдат продадени до края на 2013 г., ще са над 1 милиард. Проучването също така отбелязва, че смартфоните и таблетите ще сигнат 821 милиона продадени бройки дори до края на 2012 г. Това се дължи на тенденциите, които наложиха масовото навлизане на смартфони и таблети в живота на потребителите. Въпреки че много от тях вече използват утройствата за работа, основното им приложение си остават забавленията.

През 2016 г. 2/3 от хората, използващи мобилни устройства, ще притежават смартфони, а 40% от всички трудещи се ще имат мобилни устройства.„, споделя Каролина Миланеси, изследовател VP в Gartner Research. „Таблетите ще бъдат основна движеща сила в дигитализацията на потребителите. По наши данни през 2012-а закупените таблети са около 13 милиона, а през 2016-а тяхната бройка ще надвишава 53 милиона устройства.

Както се досещате, водещите компании в тази област са Apple, Google и Microsoft. Битката между тези големи играчи ще доведе до понижаване на цените и също така добавена стойност към продуктите. По този начин тези смартустройства ще станат много по-достъпни за масовия потребител, което от своя страна ще допринесе за по-големия дял на потребление. Както отбелязаха Капитал в статията си „Пазарите на бъдещето“, така наречените БРИК страни (Бразилия, Русия, Индия и Китай) ще са основен източник на капитал за дигиталните гиганти. Според докладa на Economist Intelligence Unit (EIU) до края на 2022-а тези страни ще успеят да настигнат и задминат пазари като САЩ и Западна Европа.

Снимка: Apple

Подобни статии:

  1. Acer пуска 6 свои смартфона през 2013 г.
  2. BBC удря Spotify с Playlister през 2013
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване