11/07/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Instagram влиза и в уебпространството

Instagram влезе и в уебпространството

Плъзналите през месец юли слухове, че популярната мобилна социална мрежа за споделяне и филтриране на снимки Instagram  се движи към уебпространството, бяха потвърдени. В понеделник екипът на социалното приложение обяви в своя блог, че до няколко дни ще можем да ползваме спокойно и уебпродукта им.

Досега официалният сайт на Instragram позволяваше единствено промяна на паролата, управление на приложението, преглеждане на споделени кадри и дребни корекции на профила Със стартирането на уеб варианта освен че потребителите ще могат да разглеждат профили от уебсайта, те ще могат и да ги редактират директно от там, както и да споделят информация за себе си. Новите профили дават възможност на посетителите на Instagram да виждат повече от една публикувана снимка, да следят други потребители, да харесват и да коментират качените снимки на сайта. Разбира се, екипът на Instagram не желае да измества фокуса си от мобилната фотография, затова са поставили и уловка – качване на снимки през интернет страницата не е възможно. Все още не е налична и функцията за търсене и разглеждане на публикувани снимки в сайта по #hashtag.

Все още не е налична и функцията за търсене и разглеждане на публикувани снимки в сайта по #hashtag.

Впечатляваща е приликата между уебдизайна на популярното приложение и профилите във Facebook. Предвид факта, че през септември Facebook придоби Instragram срещу $1 милиард в кеш и акции, това не бива да ни изненадва. Съвсем очаквано беше постепенно социалната медия да въвежда промени в безплатната услуга за споделяне на снимки, с които да търси възвръщаемост на огромната си инвестиция.

Официалното пускане на новите профили ще стане през следващата седмица, но ако сте нетърпеливи, можете да видите как ще изглежда вашият профил, като след адреса на Instagram в браузъра изпишете и своето потребителско име, т.е. адресът би трябвало да изглежда така – http://instagram.com/вашето-потребителско-име. В случай че не желаете вашите снимки да стават публично достъпни, можете да редактирате профила си като частен, така че снимковият материал да бъде видим единствено за приятелите ви в Instragram.

Официалното пускане на новите профили ще стане през следващата седмица.

С въведената актуализацията се открива нова, интересна възможност за увеличаване на приходите от ползването на  Instragram чрез стартирането на рекламни канали. Уебпрофилите ще позволяват рекламните послания да бъдат много по-лесно видими от потребителите през техните компютри, отколкото от мобилните устройства. Очаква се появата на онлайн профилите да сложи край на подобни сайтове като Gramfeed, Instagrid, Webstagram, или поне да ги провокира да развият своя продукт, като предложат други интересни възможности. Защо пък не сайт, в който да можеш да прегледаш снимки от Instagram с определена тематика?

Снимки: Instagram

Подобни статии:

  1. Instagram вече с над 50 милиона потребители
  2. Как да експортирате вашите снимки от Instagram, преди Facebook да ги докопа
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване