11/11/12 05:46
(http://socialevo.net/)

Превърнете снимките си от смартфона в красив дизайн

Превърнете снимките си от смартфона в красив дизайн

Предложението ми е следното. Вземете смартфона си и отворете галерията със снимки. Разгледайте ги и се замислете колкото от тях биха паснали идеално върху някаква материя. Представете си тениска с любимото ви куче, при това снимката да е ваше дело. А прекрасен пейзаж или сграда, която ви е впечатлила и сте я запечатали в снимка – как ли ще седи като изображение върху чанта, възглавница или защо не нещо по-смело като например вашия диван? Ще бъдете винаги оригинални, уникални и различни. Ще можете сами да избирате какви щампи да има върху дрехите ви. А какво по-хубаво от това да имате индивидуалност.

Системата Lumi ви предоставя възможността сами да създавате десените в ежедневието си. Това е революционен фотографски процес, при който изображението от снимка се пренася върху текстил и естествени материали с помощта на Inkodye, боя на водна основа, като цветът се проявява на слънчева светлина. Тази боя може да се използва върху широка гама от материали – памук, лен, вълна, коприна, велур и дори дърво. След изсъхването тя става част от влакното и спокойно можете да перете тъканта както на ръка, така и в пералня.

Нека проследим процеса стъпка по стъпка. За да създадете свой модел щампа, първо трябва да разполагате със снимка. Избирате някоя и с помощта на специално създаденото приложение Lumityper конвертирате изображението в негатив директно от своя смартфон. Приложението е съвместимо с iPhone, а компанията разработва версия и за Android. Хубавата новина е, че обръщането на снимките в негативи можете да направите и през компютър.

Избирате някоя и с помощта на специално създаденото приложение Lumityper конвертирате изображението в негатив директно от своя смартфон.

След като сте направили негатива, трябва да го изпратите на ваш имейл или да го запишете на USB памет, за да можете да го разпечатате на копирна машина върху специален филм за лазерен печат. Той поглъща повече тонер в сравнение с типичното прозрачно фолио, което ви позволява да отпечатате плътни негативи. Това ви гарантира, че бялото в изображението остава бяло. Ако все пак решите да използвате обикновен филм, добре е да отпечатвате по два негатива, за да се получи по-плътно.

Идва съществената част. Време е да направим магията с прехвърлянето на снимката върху текстила. Да кажем, че ще си правим тениска. Материята се закрепя на подходяща плоскост, след което се намазва с боята, а върху нея се поставя негатива. Поставя се на слънце и след 10 минути цветовете започват да се проявяват. Последната стъпка е да се спре процесът, за да не загубим изображението. За целта трябва да изперем изделието с гореща вода и силен перилен препарат. Крайния резултат е собствена модна линия тениски. Или чанти. Или каквото и да е.

http://www.youtube.com/watch?v=1hM-a6if3tY

Цената на комплекта е $36, на единична бутилка с боя е $12, а на филма е $24. Понастоящем се предлага в три цвята – червено, оранжево и синьо, – но се очаква да се разработят още цветове. Пълна информация можете да намерите на www.lumi.co.

Снимки: lumi.co

Подобни статии:

  1. Превърнете хейта в любов
  2. Facebook добави имена под снимките на вашите приятели
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване